Burgemeester Bort Koelewijn vanmiddag Koninklijk onderscheiden en wordt Ereburger van Kampen

Burgemeester Bort Koelewijn vanmiddag Koninklijk onderscheiden en wordt Ereburger van Kampen
Foto © Yrsa Kattenberg

Tijdens de bijzondere raadsvergadering die vanmiddag, ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Bort Koelewijn werd gehouden in de Broederkerk, werd hem een Koninklijke onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt. Ook kreeg hij namens de gemeenteraad de titel Ereburger van Kampen.

Burgemeester Bort Koelewijn werd door Z.M. de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De Commissaris van de Koning in Overijssel, de heer ir. A.P. (Andries) Heidema, reikte vanmiddag in de Broederkerk deze Koninklijke onderscheiding uit aan de burgemeester tijdens de bijzondere raadsvergadering ter gelegenheid van zijn afscheid.

De heer Koelewijn is sinds 2009 werkzaam als burgemeester van de gemeente Kampen.
Hij is een geliefd burgemeester bij zowel inwoners, raad, college en ambtenaren. Hij wordt geroemd om zijn betrokkenheid en verbindende kwaliteiten. Een echte burgervader voor de inwoners van Kampen. Zeer benaderbaar en zichtbaar in de gemeente. Maar ook een sterk bestuurder, die zich zowel lokaal, provinciaal alsook landelijk inzette op velerlei gebieden en zijn expertise ter beschikking stelde.

Burgemeester Bort Koelewijn Ereburger van Kampen

De gemeenteraad van Kampen heeft besloten burgemeester Bort Koelewijn bij zijn afscheid het ereburgerschap van de gemeente Kampen toe te kennen. Als blijk van grote waardering en erkentelijkheid aan een burgemeester die zich voor de gemeente en de lokale gemeenschap op zeer uitzonderlijke wijze verdienstelijk gemaakt heeft.

Tijdens de bijzondere raadsvergadering ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Koelewijn, werd hem door de plaatsvervangend voorzitter van de raad, Marieke Spijkerman, een oorkonde en een gouden sleutel van de stad overhandigd.

Bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester ruim 12 jaren geleden was één van de belangrijkste vereisten dat hij of zij een verbinder moest zijn. De gemeenteraad concludeert dat burgemeester Koelewijn zonder meer aan dit criterium heeft voldaan.

Het ereburgerschap is slechts twee keer eerder toegekend. Aan prof. dr. Willem Kolff en oud burgemeester van Kampen de heer H.C. Kleemans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *