Alerieke van der Maat kandidaat-wethouder CDA Kampen

Alerieke van der Maat kandidaat-wethouder CDA Kampen

De fractie van CDA Kampen gaat Alerieke van der Maat-Bosma (43) voordragen als nieuwe wethouder. Zij moet Geert Meijering gaan opvolgen, die onlangs bekendmaakte deze zomer het wethouderschap na ruim zeven jaar neer te leggen voor een baan bij NS. De CDA-fractie is unaniem in de voordracht van Van der Maat.

Alerieke van der Maat-Bosma is momenteel lid van de commissie Bestuur en Middelen namens het CDA. Tussen 2006 en 2010 was ze raadslid van de gemeente Kampen. Daarnaast is Alerieke enkele jaren afdelingsvoorzitter van CDA Kampen geweest. Ze werkt nu als programmamanager organisatieontwikkeling en plaatsvervangend gemeentesecretaris in de gemeente Ermelo. Alerieke woont aan De Zande met haar echtgenoot en twee kinderen.

Alerieke van der Maat is ‘bijzonder vereerd’ met de voordracht door de lokale CDA-fractie. “De waarden van de christendemocratie heb ik van huis uit meegekregen. Een sterke samenleving en een dienstbare overheid; daar wil ik mij voor inzetten. Als ik word beëdigd als wethouder, wil ik een bijdrage leveren aan een gastvrije, open en ondernemende Kamper samenleving. Uiteraard samen met de inwoners, bestuur en de gemeentelijke organisatie”, zegt Van der Maat. “Alleen met elkaar maken wij Kampen nog mooier!’’

Fractievoorzitter Jan Marskamp is blij dat de fractie van CDA Kampen al zo snel een geschikte kandidaat voor het wethouderschap kan presenteren. “Wij hebben het volste vertrouwen in Alerieke. Zij is een bevlogen politicus met de nodige bagage. Ze kent het politieke domein goed en kan met haar kennis en ervaring een positieve bijdrage leveren aan het besturen van onze mooie stad en de omliggende kernen”, aldus Marskamp.

De CDA-fractie is unaniem in de voordracht van Van der Maat voor het wethouderschap. De fractie zal de gemeenteraad van Kampen verzoeken tijdens de raadsvergadering van 2 september in te stemmen met haar benoeming als wethouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *