Opruimen stormschade gaat 2 weken duren

Opruimen stormschade gaat 2 weken duren
Foto © KampenLive

De storm heeft goed huisgehouden in Kampen. Een windhoos trok via Noordeinde en de Zwartendijk door de wijken Cellesbroek-Middenwetering, Hanzewijk en Brunnepe richting de IJssel naar Kampereiland. Zeker 120 bomen zijn geveld en honderden takken afgebroken. De brandweer en de gemeente hebben tot in de kleine uurtjes gewerkt om de wegen weer begaanbaar te maken.

Opruimen
Zaterdagochtend zijn gevaarlijke plekken geïnspecteerd en veilig gemaakt. Mensen die in de bovengenoemde buurten wonen moeten alert zijn op loszittende takken. Door het dichte bladerdak zijn die niet altijd zichtbaar.
Bij gevaarlijke situaties kan het piketnummer Groen van de gemeente gebeld worden: 06-13 08 45 03 en bij acuut gevaar de brandweer of politie.
Maandag starten de opruimwerkzaamheden, die naar verwachting twee weken gaan duren.

Hinder van takken of schade door de storm:
https://www.kampen.nl/iets-melden/meldingen-over-groen of info@kampen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *