Koeien op de Koornmarkt?

Koeien op de Koornmarkt?

“Als het gras twee kontjes hoog is…” De Nederlandse band Hydra zong er in 1976 vrolijk over, maar menig Kampenaar verbaasde zich de afgelopen dagen over het weelderig groeiende gras en onkruid op de Koornmarkt. Het gras staat er volgens sommigen inmiddels zo hoog dat een stel koeien of schapen er een flinke taak aan hebben het groen af te grazen.

De reacties op social media liegen er niet om: “Met geiten gaat ‘t een stuk beter, het ziet er niet uit! Tegeltje wippen en er een parkje van maken, Echt erg, gras moet groeien op de plekken die er voor zijn, dit is gewoon triest onderhoud. Is voor de biodiversiteit voor de vlinders en de bijtjes, Vind het wel een rustiek beeld; nu nog een koppel schapen met een herder” De zoveelste Kamper ui is geboren.

Wat vind u? De stenen er uit, en het groen verwelkomen, of moet de gemeente Kampen of de ondernemer aan het plein de zaak onderhouden en bijhouden?

(De gemeente Kampen was ten tijde van het schrijven van dit artikel niet bereikbaar voor commentaar of vragen.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *