GBK in gesprek met bestuur Kamper voedselbank

GBK in gesprek met bestuur Kamper voedselbank

De raadsleden Suat Azer en Piet Bergstra van Gemeente Belang Kampen brachten donderdag j.l. een bezoek aan de Voedselbank en gingen in gesprek met een delegatie van het bestuur. (De onafhankelijke Stichting Voedselbank Kampen e.o. werd opgericht op 11 november 2007.)

“De Voedselbank wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede en wil verspilling van voedsel tegengaan. Dat gebeurt onder anderen door kwalitatief goed voedsel in te zamelen en uit te delen aan huishoudens en alleenstaanden die in grote armoede leven”, legt Wim Fijn uit. Wim is bestuurslid en coördinator.
Daarnaast stelt de Voedselbank zich ten doel een bijdrage te leveren aan bewustwording binnen de Kamper samenleving met betrekking tot armoede en armoedebestrijding. Ruim 80 vrijwilligers zijn regelmatig in de weer om alles in goede banen te leiden. De Voedselbank zit op dit moment in een schoolgebouw aan de Zandbergstraat in IJsselmuiden. Die situatie is tijdelijk want de school staat op de nominatie om te worden gesloopt.

Eerst werden de raadsleden rondgeleid door het gebouw en werd er uitleg gegeven hoe de uitgifte van voeding in z’n werk gaat. Daarna gingen zij het gesprek aan met bestuurslid en coördinator Wim Fijn en de voorzitter Harrie Ruigendijk. Er werd onder meer gesproken over een ander/nieuw onderkomen. Dat is wel een hoofdpijndossier voor de Voedselbank. Het bestuur van de Voedselbank heeft daar al heel veel tijd in gestoken. Er zijn inmiddels veel gebouwen bekeken. Er is gesproken met banken, makelaars en gemeente.
“Niet elk gebouw is geschikt. Zeker niet als je bedenkt dat er een hele grote opslagvriezer en een opslagkoeler in moeten, elk ruim 57 kuub. Met daarnaast nog een meter vrije ruimte rondom in verband met condensvorming. Je hebt dan een grote ruimte nodig die ook nog eens bijna vier meter hoog moet zijn! En daar voldoet lang niet elk gebouw aan”, aldus de voorzitter Ruigendijk. Duidelijk werd wel dat een nieuw onderkomen een langdurige oplossing moet bieden voor de Voedselbank. GBK is het daar volledig mee eens en blijft actief met hen meedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *