Doneeractie ‘een maatje voor Japie’ groot succes – streefbedrag behaald

Doneeractie ‘een maatje voor Japie’ groot succes – streefbedrag behaald
Foto © KampenLive

Na het nieuws dat de alpaca Billy dood werd aangetroffen in het Hertenkamp is Gerjanne Bosman een doneeractie gestart om een maatje voor alpaca Japie te bekostigen. Het streefbedrag was € 1500,00 en is ruimschoots behaald. Japie krijgt zo snel mogelijk een nieuw maatje.

Vrijdag 7 mei is Gerjanne de doneeractie gestart en binnen 1 dag was het streefbedrag behaald. De teller stond toen al op € 1695,00 en nog steeds wordt er gedoneerd. Inmiddels zijn er 185 donaties gedaan en staat de teller met 185 donaties op € 1830,00.

Alpaca’s zijn kuddedieren, ze moeten kunnen communiceren met elkaar. Daarom is het belangrijk voor Japie dat hij weer een nieuw maatje krijgt. Normaalgesproken kan een alpaca 15 tot 20 jaar worden. Het is daarom extra pijnlijk dat Billy al zo vroeg is dood gegaan.

Kinderboerderij Cantecleer verzorgt alle dieren in het Hertenkamp. Alpaca’s krijgen hun eigen voer. Restjes eten van het bord van mensen en ander GFT-afval is niet goed voor dieren. Ook valt het eten op de zandgrond, dieren eten het op met als gevolg dat de dieren dood kunnen gaan aan zand in hun maag.

Daarom nogmaals een dringende oproep de dieren in het Hertenkamp niet voeren!

Doneren kan nog steeds: https://www.doneeractie.nl/een-maatje-voor-japie/-52453

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *