2 dieren dood en meerdere dieren ziek Hertenkamp

2 dieren dood en meerdere dieren ziek Hertenkamp
Foto © Yrsa Kattenberg

Vorige week zijn er in het Hertenkamp aan de Oranjesingel 2 dieren overleden en meerdere dieren ziek geworden. Billy de alpaca en een hertenbok zijn dood. De medewerkers van de kinderboerderij doen een dringende oproep de dieren niet bij te voeren.

De dieren in het Hertenkamp worden verzorgd door de medewerkers van de kinderboerderij aan de Buitensingel. Elke dag krijgen de dieren voer en worden ze door hen in de gaten gehouden. De medewerkers zien regelmatig dat de dieren gevoerd worden of dat er gft-afval in het Hertenkamp wordt gegooid.

Stop met voeren!
Op de facbookpagina van Kinderboerderij Cantecleer doen de medewerkers een noodoproep. “Lieve Kampenaren, STOP alstublieft met het voeren van de dieren. Ondanks de goede bedoelingen kan het ten koste gaan van de gezondheid van de dieren. Onze dieren worden iedere dag door medewerkers van de boerderij gevoerd en verzorgd.

We zijn erg verdrietig, niet alleen voor de dieren en onszelf, maar ook voor de mensen die de dieren door de jaren heen in het hart hebben gesloten”.

Alpaca Jaapie is momenteel weer alleen. Ze hopen snel weer een maatje voor hem te vinden zodat hij niet meer alleen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *