GroenLinks Kampen start wandelteam voor Nacht van de Vluchteling

GroenLinks Kampen start wandelteam voor Nacht van de Vluchteling

GroenLinks heeft een wandelteam opgericht om samen met andere Kampenaren deel te nemen aan de sponsorloop Nacht van de Vluchteling. De wandeltocht van 40 kilometer start op zaterdag 11 september om middernacht vanuit Arnhem. GroenLinks hoopt dat veel mensen zich aansluiten om geld op te halen voor acute noodhulp aan Vluchtelingen.

Hoe ver ga jij uit angst voor oorlog en geweld?
Voor het zevende jaar op rij stijgt het aantal vluchtelingen wereldwijd: bijna 80 miljoen mensen. Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflicten en onderdrukking. Nacht van de Vluchteling is een sponsorloop georganiseerd door Stichting Vluchteling. Door mee te lopen en je te laten sponsoren haal je geld op voor acute noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. GroenLinks raadslid Edwin Burgman: “Ik vind dat mensen die waar ook ter wereld vluchten voor oorlog en geweld geholpen moeten worden. Met dit initiatief kan ik daar een bijdrage aan leveren”.

GroenLinks Kampen loopt mee in teamverband om samen op te komen voor wie kwetsbaar zijn. Bovendien kunnen de lopers zo elkaar sterker maken. Daarvoor traint het team tot aan september ook elke eerste zondag van de maand samen.

Wie meer informatie wil of mee wil lopen met dit team kan dat doorgeven via info@groenlinkskampen.nl.
Wie aan de steun voor vluchtelingen wil bijdragen, kan het team sponsoren. Dat kan via nachtvandevluchteling.nl/team/groenlinks-kampen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *