Van Koningsdag naar Burendag

Van Koningsdag naar Burendag
Foto © KampenLive

Koningsdag is massaal gevierd in Kampen. Bij elkaar op de oprit, de stoep of in de straat. In deze tijd zijn we creatief geworden in het bedenken van leuke initiatieven en toch verantwoord samen komen. Samen het oranjegevoel ervaren is voor herhaling vatbaar. Zo’n gezamenlijke beleving kan ook bij de Nationale Burendag in september.

De Nationale Burendag wordt ieder jaar in het vierde weekend van september georganiseerd. Dit jaar op vrijdag, zaterdag en zondag, 24, 25 of 26 september.
In sommige buurten wordt er nu al nagedacht over hoe de Burendag dit jaar ingevuld kan worden. Vogelhuisjes en insectenhotels maken, bollen planten of bloembakken timmeren. Voor sportief samenzijn kan er bijvoorbeeld een pannakooi, springkussen of een levend tafelvoetbal gehuurd worden.

Als je met je buren hebt bedacht wat je gaat doen, kun je geld aanvragen bij het Oranje Fonds. Voor elke postcode kan een geldbedrag van maximaal €350,00 toegekend worden. Dat is een mooi bedrag om een Burendag te organiseren. Buren leren kennen en wellicht de buurt aankleden met groen, goed voor mens en dier.

Vanaf 14 juni 2021 kan de aanvraag ingediend worden. Het lijkt nu nog ver weg, maar het is goed om er nu al vast met je buren over na te denken. Zo kort na Koningsdag zitten de creatieve ideeën nog vers in het geheugen.

Meer informatie over de voorwaarden: https://www.burendag.nl/voorwaarden-particulieren

[metaslider id=3008]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *