Kampen viert meivakantie

Kampen viert meivakantie

De regels worden wat versoepeld en er is ook veel coronaproof te beleven in de meivakantie. Daarom heeft Kampen Partners een online overzicht gemaakt op www.meivakantiekampen.nl. Met onder meer kinderworkshops, nieuwe routes in de Kampen Stadsgids app en een gratis werkboekje voor scholieren in het kader van 4 en 5 mei.

Lopen, fietsen of met de auto
Op de website staan verschillende nieuwe fiets- en wandelroutes, maar ook meer informatie over de IJOV Auto-puzzeltocht die kan worden gereden van 27 april tot en met 1 mei tussen 09:00 en 18:00 uur. En in de app Kampen Stadsgids staan twee vernieuwde beeldenroutes langs hedendaagse kunst in de gemeente Kampen. Daarmee fiets je door de wijken en het buitengebied of loop je door de binnenstad van Kampen en ontdek je alle kunst in de openbare ruimte. Er zijn allerlei leuke weetjes aan de beeldenroutes toegevoegd.

Herdenken en vieren
Voor de schoolgaande jeugd liggen gratis werkboeken over de Tweede Wereldoorlog klaar bij Intertoys. Hierin staat een wandeling langs 20 locaties in de stad waaraan interactieve opdrachten gekoppeld zijn. Op deze manier blijven de scholieren aangehaakt bij ‘herdenken en vieren’ rond 4 en 5 mei. En ze worden aangespoord om na te denken over de dilemma’s van leven in oorlogstijd.

Het terras op of..?
De terrassen mogen vanaf woensdag 28 april weer open. Gasten kunnen hier terecht tussen 12:00 en 18:00 uur. Op het horecaplein de Plantage, aan het water bij de IJssel of in één van de historische straatjes van de stad. Wie bij het afrekenen zijn of haar Kampen Kadobon inlevert bij de horecaondernemers in de binnenstad ontvangt 25% meerwaarde.

Voor de actievelingen staan er op www.meivakantiekampen.nl daarnaast volop alternatieven: van citygolf tot een rondje Zalkerveer, van knapzakwandelingen tot een drive-in aardbeienkas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *