30 sollicitanten willen burgemeester van Kampen worden

30 sollicitanten willen burgemeester van Kampen worden
Foto © KampenLive

30 personen hebben bij Commissaris van de Koning Heidema hun interesse kenbaar gemaakt voor het burgemeestersambt van Kampen. Tussen de sollicitanten bevinden zich 7 vrouwen en 23 mannen. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 28 en 58 jaar.

Achtergrond sollicitanten
De sollicitanten hebben een diverse achtergrond. 19 kandidaten hebben ervaring in het openbaar bestuur en 11 sollicitanten daarbuiten, zoals het bedrijfsleven. Verder zijn er kandidaten zowel mét als zonder politieke partij achtergrond.

Vacature
De sollicitatietermijn liep van 29 maart tot 20 april. De vacature in het burgemeestersambt van deze gemeente ontstaat op 1 oktober van dit jaar door het vertrek van burgemeester Bort Koelewijn.

Gemeenteraad draagt kandidaat voor
De procedure voor een nieuwe burgemeester kent een aantal fasen. Op 25 maart begon de zoektocht met het vaststellen van het profiel van de nieuwe burgemeester door de gemeenteraad van Kampen. Met het sluiten van de sollicitatietermijn zijn we in een volgende fase, waarbij de Commissaris van de Koning zich verder verdiept in de sollicitanten en gesprekken voert. Daarna deelt hij zijn bevindingen met een vertrouwenscommissie van de raad en wordt een selectie gemaakt.

De vertrouwenscommissie gaat met deze selectie van kandidaten in gesprek en brengt verslag uit aan de raad. Hieruit volgt ook een aanbeveling. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Kampen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen. De minister bereidt het Koninklijk Besluit voor waarbij de burgemeester wordt benoemd. De voordracht loopt via de Ministerraad. Op 1 oktober a.s. kan de nieuwe burgemeester voor Kampen aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *