Video over Vesting Kampen op 17 april

Video over Vesting Kampen op 17 april

Voor 17 april, de dag waarop Kampen in 1945 bevrijd werd, komt cultuurZIEN met een nieuwe video over de vestingwerken van Kampen. Voor een rijke stad als Kampen waren goede vestingwerken van groot belang. Rovers lagen altijd op de loer. In de video ”Relicten van voorbije strijd” wordt een tocht per fiets gemaakt langs restanten van de oude vestingwerken van Kampen.

Het lijkt alweer zo lang geleden: het vieren van 75 jaar vrijheid. CultuurZIEN organiseerde in 2020 een reeks van vijf avonden onder de titel ”Kampen in Oorlog”. Een onderdeel was een fietstocht langs de voormalige vesting Kampen. Een vesting die tot wereldoorlog 2 intact bleef, omdat door stormvloeden van de Zuiderzee bouwen buiten de stadsmuren vrijwel onmogelijk was. Wat is er nu nog te zien van deze vesting en wat weten we over het functioneren van de vesting?

De video wordt op 17 april om 09.00 uur online gezet en blijft dan 24 uur openbaar. De video is te vinden via cultuurzien.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *