GGD-vaccinatielocatie in Kampen geopend en klaar voor gebruik

GGD-vaccinatielocatie in Kampen geopend en klaar voor gebruik

Wethouder Jan Peter van der Sluis opende vandaag, 9 april, officieel de deur van de vaccinatielocatie in Kampen op het Burgemeester Berghuisplein. Directeur GGD IJsselland, Rianne van den Berg, overhandigde hem hiervoor de sleutel. Vanaf maandag 12 april kunnen mensen hier terecht voor hun vaccinatie; 168 mensen hebben die dag al een afspraak staan.

Jan Peter van der Sluis is blij dat er nu ook in Kampen een vaccinatielocatie is: “Zo is er een nog betere spreiding in deze regio. Met meerdere locaties is er altijd wel een plek redelijk in de buurt waar je terecht kunt. Wij trekken hierin graag samen op met de GGD als het gaat om het beschikbaar stellen van de ruimte en faciliteiten. Want hiermee krijgen we corona onder controle.”

Rianne van den Berg vult aan: “Mensen kunnen kiezen waar ze zich laten vaccineren als ze aan de beurt zijn. De ligging van Kampen is handig voor mensen uit Kampen zelf maar ook uit gemeenten als Zwartewaterland, Staphorst, Steenwijkerland en bijvoorbeeld Dronten. Het is fijn dat de gemeente ons deze plek biedt. Er is enorm veel werk verzet, met heel veel dank aan Veiligheidsregio IJsselland!”

Opschaling vaccinatie
De opening van de vaccinatielocatie in Kampen is onderdeel van de enorme opschaling van vaccinatie in Nederland en in de regio IJsselland. Ook in Dalfsen en Deventer starten aanstaande maandag medewerkers van GGD IJsselland met vaccineren. Daarmee beschikt de GGD, naast Hardenberg en Zwolle, nu over vijf vaccinatielocaties. Rianne van den Berg: “We zijn er nu al klaar voor om 45.000 mensen per week te vaccineren, als er straks voldoende vaccins zijn. Dit is ons aandeel in de 1,5 miljoen per week landelijk. De verdeling per GGD-regio wordt landelijk vastgesteld op basis van ons inwoneraantal.

Beschikbaarheid vaccins
Er is een bepaalde hoeveelheid vaccins nodig om vaccineren mogelijk te maken op meerdere locaties, vanwege eisen aan logistiek en personeel. Zo moet op elke locatie een arts aanwezig zijn. De vaccins zijn nu nog schaars, maar naar verwachting zijn er de komende weken snel meer beschikbaar. Ben je aan de beurt voor een vaccinatie, dan kun je dat laten doen in de buurt waar je woont of werkt, of op een locatie waar je misschien sneller aan de beurt bent op een dag die jou uitkomt.

Afspraak voor vaccinatie
Mensen kunnen alleen een afspraak voor een vaccinatie maken als ze aan de beurt zijn en een uitnodiging ontvangen. Op een speciale webpagina van Rijksoverheid kan iedereen kijken wanneer hij of zij aan de beurt is, van wie de uitnodiging komt en wie de vaccinatie toedient. Dit alles is afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende vaccins.

Bron: GGD IJsselland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *