Gemeente Kampen heeft een nieuwe ombudsvrouw sociaal domein

Gemeente Kampen heeft een nieuwe ombudsvrouw sociaal domein
Foto: Zorgbelang Overijssel

Vanaf 1 maart 2021 is Ingrid Nauta de nieuwe ombudsvrouw sociaal domein in de gemeente Kampen. Mevrouw Nauta ondersteunt inwoners bij het oplossen van problemen in het sociaal domein. De ombudsvrouw sociaal domein werkt vanuit een onafhankelijke positie.

Inwoners die ontevreden zijn over de uitvoering van de taken op het gebied van jeugd, zorg, werk of inkomen door de gemeente, kunnen met haar in contact treden voor een luisterend oor en bemiddeling. De ombudsvrouw onderzoekt de situatie en gaat samen met betrokkenen op zoek naar oplossingen. Ook kan zij een uitspraak doen als het gaat om bejegening en houding binnen de gemeente. Van haar activiteiten en uitspraken doet ze met regelmaat verslag aan de gemeente en de Adviesraad Maatschappelijke Ontwikkeling. De gemeente kan deze gebruiken om beleid en uitvoering te verbeteren.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Deze functie is een mooie aanvulling op de mogelijkheden die we als gemeente Kampen al bieden aan de inwoner en heeft zich in de afgelopen jaren zeker bewezen. Het is belangrijk dat inwoners terecht kunnen bij een onafhankelijk persoon voor het luisterend oor en extra hulp en ondersteuning. Ik ben dan ook blij dat we een nieuwe ombudsvrouw, Ingrid Nauta, gevonden hebben. Want op basis van haar adviezen, kunnen wij als gemeente acties ondernemen waardoor we de inwoner nog beter van dienst kunnen zijn. Ik kijk uit naar een goede samenwerking.”

Contact met de ombudsvrouw
Mevrouw Nauta is in dienst bij Zorgbelang Overijssel. Inwoners die met haar in contact willen komen, kunnen contact opnemen via e-mail ombudsvrouwkampen@zorgbelang-overijssel.nl of bellen naar 074-291 35 97.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *