Duurzame oplossing ‘Kampen Plastic Vrij’ onderweg naar Den Haag

Duurzame oplossing ‘Kampen Plastic Vrij’ onderweg naar Den Haag

Raadsleden (en kandidaten) van de ChristenUnie in Kampen hebben zaterdag meegefietst in een estafette naar Den Haag. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.

De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan de regio’s van Nederland. Daarom worden lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Den Haag gebracht. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer werd door meer dan 90 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd. ChristenUnie raadslid Klaas van der Kolk stapte afgelopen zaterdag samen met Karst Voerman op de fiets om zijn lokale oplossing naar Den Haag te brengen. “Wij kiezen voor een aarde die we netjes door willen geven aan volgende generaties. ‘Kampen Plastic Vrij’ draagt hier op een mooie manier aan bij en wij geven deze oplossing mee als inspiratie voor heel Nederland.

Kampen Plastic Vrij is een initiatief van de ChristenUnie Kampen. Er wordt te veel plastic gebruikt. We willen als ChristenUnie radicaal inzetten op Kampen Plastic Vrij. Hoe kan dat? Kunnen we zonder plastic door het leven? We denken het zeker, maar we moeten daar wel wat voor doen. Producten gebruiken die de plek van plastic innemen. Dus duurzame tassen of papieren tassen, verpakkingsvrije winkels stimuleren, ons met elkaar bewust maken van de lagere kosten als er geen plastic wordt gebruikt. Elkaar stimuleren, goede intenties aanspreken en we moeten met elkaar volhouden. Discipline aan de dag brengen. Samen kunnen we het; een stad waarbij we geen plastic meer gebruiken waardoor de industrie minder gaat produceren er minder ‘opwarming’ plaatsvindt en we als inwoners meer geld overhouden in de portemonnee.

Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden alle lokale oplossingen in ontvangst genomen door Carla Dik, en Pieter Grinwis die alle initiatieven meenam naar Den Haag. “Ons ideaal is om de aarde zó te beheren, dat we rekening houden met anderen. We mogen genieten van de aarde en moeten hem netjes doorgeven aan volgende generaties. Al deze lokale oplossingen geven ons hoop dat dat ook echt lukt. Ze inspireren ons, want ze voeden onze hoop en versterken onze daadkracht” aldus Carla Dik en Pieter Grinwis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *