D66-kandidaat uit Diepenveen zoekt coronaproof de verbinding bij de Bruine Vloot in Kampen

D66-kandidaat uit Diepenveen zoekt coronaproof de verbinding bij de Bruine Vloot in Kampen

Campagne in tijden van corona vergt een beetje meer creativiteit dan in andere jaren. D66-kandidaat Wybren Bakker uit Overijssel (#43) pakt zijn campagne dan ook coronaproof én op typisch Hollandse wijze aan, namelijk op de fiets. In een zevendaagse fietstoer door Overijssel fietst hij alle 25 gemeenten van die provincie aan. Onderweg heeft hij ontmoetingen met tientallen verschillende mensen en logeert hij in een tentje bij mensen in de tuin. Gesprekken worden gevoerd op gepaste afstand, digitaal of met een raam er tussen. Zijn doel: luisteren, de verbinding zoeken én meer noaberschap naar Den Haag brengen.

Donderdag 4 maart startte Wybren zijn fietstour vanuit zijn huis in Diepenveen om direct koers te zetten naar de gemeente Olst-Wijhe, Zwolle en Kampen. In Kampen ging hij op bezoek bij Jolan Kanters, één van de schippers van de Bruine Vloot. Wybren reageert enthousiast op het schip: “het is geweldig om te zien hoe deze mensen zich met hart en ziel inzetten voor een stukje oer-Hollandse cultuur.”

Wybren is onder de indruk van het verhaal van Jolan: “het was een warm gesprek over hoe zij belangrijk erfgoed in Nederland wil beschermen. Wat ik meeneem uit het gesprek met Jolan is het signaal dat het moeilijk ondernemen is onder de strenge koopvaardijregels in Nederland. Natuurlijk zijn wij als D66 voor duurzame maatregelen rondom de zeevaart. Alleen is het de vraag of je van deze klassieke schepen moet verwachten dat zij allemaal aanpassingen moeten ondergaan voor bijvoorbeeld het inbouwen van grote afvalcontainers, zodat de ontlasting kan worden opgevangen. Maatwerk is daarom nodig bij de prachtige schepen van de Bruine Vloot.”

Na trots achter het stuurwiel te hebben geposeerd, gaat Wybren ook in op de kansen die hij hoorde van schipper Kanters: “Deze schepen zijn uniek in de wereld. Daarbij zorgt deze vloot voor een toeristische impuls in Kampen, helpt het studenten aan de zeevaartschool dat zij zich verder kunnen ontwikkelen en dat specifieke kennis niet verloren gaat. Jolan geeft aan dat zij naast de rake klappen van de coronacrisis, ook erg veel last heeft dat er geen gelijk speelveld is op Europees niveau hoe met deze schepen wordt omgegaan. D66 is daarom ook voor een goed functionerend Europa waar deze problematiek een plek krijgt. ”

Hij neemt de zorgen en kansen mee in zijn ‘fietstas’ richting Den Haag mocht hij verkozen worden en anders gewoon naar de Provinciale Staten. “Het is belangrijk dat naar alle mensen in onze provincie wordt geluisterd. Ik blijf opkomen voor de signalen van onze inwoners in de Staten en ga dat hopelijk ook doen in de Tweede Kamer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *