Meer groen in je tuin, straat, wijk, stad of dorp

Meer groen in je tuin, straat, wijk, stad of dorp

Afgelopen woensdag 3 maart is de eerste onlinebijeenkomst van de Groene Loper Kampen van succesvol van start gegaan. Maar liefst 56 mensen hebben zich aangemeld om mee te denken over vergroening van hun tuin, straat, wijk, stad of dorp.

Anders dan doet vermoeden gaat het initiatief niet alleen over de stad Kampen, maar over de hele gemeente Kampen. Bij de bijeenkomst waren o.a. ook mensen uit IJsselmuiden, Wilsum en Kampereiland aanwezig. Een bewoner uit IJsselmuiden gaf aan dat de gemeente een plantenperk had vervangen door gras. Dit is makkelijker voor het onderhoud, maar zeer vervelend voor de spelende kinderen waarvan de bal onder de hondenpoep komt te zitten. Haar idee was om er bloemenlint te laten groeien.

Een deelnemer van de wijk Het Onderdijks wil heel graag een moestuin, maar heeft te horen gekregen dat ze 3e op de wachtlijst staat om een moestuin te beginnen.
Een inwoner van Kampereiland gaf aan meer natuurlijke afscheiding te willen hebben bij het land. Dit zijn zo een aantal voorbeelden die ter sprake kwamen.

De Groene Loper is een platform dat mensen bij elkaar brengt en bij groene initiatieven kan ondersteunen. Ze wil een laagdrempelig platform zijn waar de inwoners van onze gemeente terecht kunnen voor advies. Advies waar je subsidies kunt aanvragen voor je idee. Ze geven tips over hoe je het beste een bloemenlint in je wijk kunt aanleggen, welke bomen er het beste passen op die plek bij jou in de buurt.
De Groene Loper wil ook een schakel zijn tussen de inwoners en de gemeente Kampen zelf. Tijdens de online bijeenkomst kwam regelmatig naar voren dat mensen het gevoel hebben dat ze niet gehoord werden door de gemeente. Ook daar kan het platform wat in betekenen.

De insteek van de Groene Loper is om te helpen de groene ideeën die mensen hebben verder vorm te geven. Het is wel de bedoeling dat iedereen zelf de handen uit de mouwen steekt. Dit is niet alleen goed voor de bloemen, vogels en insecten, maar ook voor de saamhorigheid in de buurt.

Na de bijeenkomst is een kernteam gevormd van mensen die hier wel verder over willen nadenken. Niet alleen voor henzelf, maar voor de gehele gemeente Kampen.

Heb je ideeën om je tuin, straat, wijk, stad of dorp te vergroenen, kijk dan voor informatie op: https://groenbezig.nl/groepen/groene-loper-kampen

Of vraag informatie via je wijkverbinder. Kijk hier welke wijkverbinder aan jouw wijk verbonden is:  https://www.kampen.nl/wijkverbinders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *