Kerken zoeken hulp voor ‘Soep op de stoep’

Kerken zoeken hulp voor ‘Soep op de stoep’

Wijz Welzijn Kampen, Kampen Partners en een aantal Kamper kerken willen 5 maart bij zoveel mogelijk Kampenaren soep op de stoep zetten. Daarvoor zoeken ze vrijwilligers en andere hulp. Van soepkippen tot snelle Jelles. Tot en met 25 februari kan iedereen zich aanmelden via soepopdestoep@baptistenkampen.nl.

Snerttijd
Maurits Luth is voorganger bij de Baptistengemeente en heeft het idee in Kampen geïnitieerd. Hij is vooral blij dat de actie nu al breed gedragen wordt door ook de Eudokiakerk, Open Hof en Bazuinkerk. Deze kerken in en rondom de Flevowijk zijn bovendien aangesloten bij de coalitie ‘Eén tegen eenzaamheid.’ “We gaan op 5 maart de actie Soep op de stoep houden. Het is zo eenvoudig als het klinkt: we zetten bij wijze van ‘warm gebaar’ in deze ‘snert-tijden’ bij zoveel mogelijk Kampenaren een heerlijke, huisgemaakte kop soep – op de stoep – mét wat lekkers erbij. Zodat zoveel mogelijk mensen weten en proeven: er wordt aan mij gedacht of voor mij gebeden, in ieder geval: ik ben gezien. Het is maar een héél klein gebaar, maar soms is dat genoeg. Maar we kunnen nog wel wat hulp gebruiken om toch zoveel mogelijk mensen blij te maken!”

Soepkippen
Om de actie te laten slagen zijn vele liters huisgemaakte soep nodig. Dat mag met soepkip, maar andere ingrediënten naar eigen smaak mogen  natuurlijk ook. Daarnaast zijn er schenkers nodig om de soep te verdelen en smakelijke pakketjes te maken. Verder is er behoefte aan “Jelles” (snelle of iets minder snelle). Oftewel: mensen die de pakketjes willen rondbrengen. Volgens Luth kan letterlijk iedereen meedoen: “Ben jij geen soepkip, Jelle of schenker – maar wil je wel graag betrokken zijn? We gaan gráág voor zo goed mogelijk gevulde pakketjes! Dus een donatie voor een extra broodje erbij of een bonbonnetje of iets wat je nog hebt liggen op de zaak is ook bijzonder welkom!”

Hartelijk
De actie is opgezet in samenwerking tussen Wijz Welzijn Kampen, Kampen Partners en een aantal samenwerkende Kamper kerken. Ook op die manier wil Kampen hartelijk zijn in coronatijd. Meer informatie hierover is te vinden op BaptistenKampen.nl en KampenPartners.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *