Boven Havenstraat vanaf zaterdagmiddag afgesloten door verwachte ‘stevige wind’

Boven Havenstraat vanaf zaterdagmiddag afgesloten door verwachte ‘stevige wind’

Vanaf zaterdagmiddag 6 februari wordt de Boven Havenstraat afgesloten voor fietsers, voetgangers en alle andere verkeer. De voormalige glashandel aan de Boven Havenstraat 8/10 is in een zeer slechte staat. Op het moment dat een storm (windkracht 8/9) uit zuidoostelijke richting zich aandient, zijn direct veiligheidsmaatregelen rondom het pand Boven Havenstraat 8/10 noodzakelijk.

Voor dit weekend is een stevige wind, gemiddeld windkracht 7/8 uit oostelijke richting, voorspeld. Omdat niet uit te sluiten is, dat er met name op zondag piekmomenten zijn in de windkracht, is omwille van de veiligheid besloten om vanaf zaterdagmiddag de Boven Havenstraat af te sluiten. Er bestaat een mogelijkheid dat er puin op de weg terechtkomt.

De wegafsluiting met omleidingsroute wordt via borden aangegeven op verschillende plekken in de stad.
De situatie bij de voormalige glashandel wordt dit weekend nauwgezet in de gaten gehouden. De verwachting is dat als de wind in kracht afneemt en de staat van het pand niet is verslechterd, de wegafsluiting opgeheven kan worden. Dat gebeurt zo gauw dit kan.

Burgemeester Bort Koelewijn: “Wij beseffen dat deze wegafsluiting veel impact heeft. De Boven Havenstraat is een belangrijke route door Kampen. Maar veiligheid is het meest belangrijk. Wij doen er alles aan om die veiligheid te waarborgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *