Subsidie voor behoud van vitaliteit binnenstad van Kampen

Subsidie voor behoud van vitaliteit binnenstad van Kampen

Citymarketing organisatie Kampen Partners heeft van de Provincie Overijssel subsidie gekregen voor de uitvoering van het Tweede stadsarrangement Kampen. Het arrangement voorziet in acties om de vitaliteit in de binnenstad van Kampen te behouden, nu deze door de coronamaatregelen onder druk staat. Zo wordt geïnvesteerd in “Iedereen doet mee scans”, een ondersteuningsactie vanwege Corona voor horeca in de binnenstad en de ontwikkeling van een Coronaveilig arrangement.

Steun voor de horeca
Kampen Partners was al aan de slag gegaan met een “Horekadobon” campagne: als je een Kampen Kado bon koopt, is die tijdelijk 25% meer waard bij de horeca. Die campagne wordt ook rond 14 februari ingezet: horecaondernemers hebben allemaal Valentijnsacties bedacht. Bestel je een Valentijnspakket of reserveer je een romantische sunset cruise, dan krijg je ook daarbij 25% voordeel. De acties en voorwaarden staan op www.visitkampen.nl. Daar staat ook heel Valentijns inspiratie van winkeliers: van romantische gift bags tot chocolade verwenpakketten.

Arrangement
Zodra het weer kan nodigt Kampen alle fans van de bekende TV-serie ‘Hier zijn de Van Rossems’ uit om Kampen te beleven net zoals Maarten van Rossem, zijn zus Sis en zijn broer Vincent hebben gedaan. Binnenstadsmanager Leo Hoksbergen licht toe: “Het wordt een arrangement waarmee we de historische, architectonische en culturele pronkstukken van Hanzestad Kampen laten schijnen. Net als de Van Rossems worden de bezoekers op sleeptouw genomen door gastheren en gastvrouwen van Kampen langs de highlights die ook in de TV-uitzending aan bod komen. De deelnemers gaan dus letterlijk in de voet (en wiel en vaar)sporen van de Van Rossems.”

Scans
Citymarketeer Roeland Tameling wil als de winkels en horeca weer open gaan samen met de ondernemers het imago van Kampen als hartelijke Hanzestad verder versterken: “we maken de binnenstad stukje bij beetje beter toegankelijk voor iedereen!” Met dit project wil Kampen Partners winkel- en horecabedrijven helpen om hun zaak zo toegankelijk mogelijk te maken en belemmeringen voor klanten en gasten met een beperking – zoveel mogelijk – weg te nemen. Dat is volgens Tameling gastvrij én winstgevend.

Stadsbeweging
De benodigde subsidie wordt verstrekt door de Stadsbeweging, een programma van de Provincie Overijssel. Samen met partijen in de stad zoekt de Stadsbeweging de energie op in de stad. Ze werkt bovendien aan nieuwe verbindingen, ook tussen partners die soms uiteenlopende belangen hebben. Dus op provinciaal niveau een vertaling van de lokale activiteiten van de Stuurgroep Binnenstadsmanagement Kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *