Gemeente Belang Kampen in de bres voor slachtoffers toeslagenaffaire

Gemeente Belang Kampen in de bres voor slachtoffers toeslagenaffaire

GBK heeft het college gevraagd om de 14 Kamper slachtoffers van de toeslagenaffaire tegemoet te komen door hun eventuele gemeenteschulden kwijt te schelden en de compensatie van € 30.000,00 volledig te behouden. Dit in navolging van de gemeente Utrecht.

“Dit zou een goede stap zijn na een dramatische gevolgen die deze affaire had voor betrokkenen. Ook wel het minste dat we kunnen doen”, aldus Piet Bergstra. “Je kunt je niet voorstellen hoe erg het voor betrokkenen moet zijn geweest. De demissionaire regering heeft hen laten vallen als een baksteen. We moeten deze mensen helpen waar we kunnen”.

Wethouder Van der Sluis is actief op zoek is gegaan naar de Kamper slachtoffers van de toeslagenaffaire. GBK is daar blij mee. Er is een meldpunt ingesteld waar zij zich kunnen melden. De slachtoffers kunnen bijvoorbeeld ook problemen hebben met huisvesting, inkomen, zorg of de opvoeding van kinderen. GBK hoopt dat alle betrokkenen snel bekend zijn. Dan kunnen zij worden geholpen en met een schone lei beginnen. Het meldpunt is bereikbaar via info@financienopkoers.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *