Bewoner aan de Kronkelwilg (Onderdijks) thuis bestolen en opgesloten

Bewoner aan de Kronkelwilg (Onderdijks) thuis bestolen en opgesloten

Kampen – Op woensdagmiddag 16 december 2020, werd door een bewoner aan de Kronkelwilg in Kampen de deur geopend voor de afgesproken verkoop van Pokémonkaartjes. Deze zogenaamde kopers sloten de verkoper tegen zijn wil op in zijn eigen huis en gingen er met de kaartjes vandoor. De politie zoekt getuigen en camerabeelden.

De man had de bewuste woensdagmiddag omstreeks 15:00 uur een afspraak om om de kaarten te verkopen. Op dat tijdstip stonden twee mannen voor de deur en werden vervolgens binnengelaten. Eenmaal binnen wordt er gesproken met elkaar en toonde de man de kaarten. Direct daarna werd de man weggelokt, in een kast geduwd en opgesloten. De twee mannen vluchtten daarna met de kaartjes de woning uit.

Geschrokken deed de man zijn verhaal aan de inmiddels gealarmeerde politie die in woning en in de omgeving forensisch onderzoek verrichte. Ook werd er met omwonenden gesproken.

Signalementen van de daders
Op basis van de verklaring van het slachtoffer kon het volgende signalement van de daders worden gegeven

Dader 1: Een man van rond de 30 jaar oud, 1.80 meter lang, smal postuur, donkere huidskleur en kort kroes haar. Opvallend was de spierwitte jas die de man droeg. De dader droeg een mondkapje.
Dader 2: Een man van rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang, getinte huidskleur maar lichter dan dader 1. Deze man had opvallend blauwe ogen. Hij droeg een pet, sportieve kleding en een blauw mondkapje.
Gebruikt voertuig
Op basis van het onderzoek bleek dat deze twee mannen vermoedelijk in een donkerkleurige auto zijn weggereden. Vermoedelijk een Audi A3.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van 15.00 uur, deze twee mannen hebben zien aankomen of zien vertrekken. Ook willen men graag weten wie deze mannen in combinatie met de grijze vermoedelijke Audi hebben gezien. Hierbij is de politie geïnteresseerd in alle informatie, over bijvoorbeeld de rijrichting. Ook zijn eventuele dashcambeelden van groot belang. Ook zoekt de politie in de omgeving naar beveiligingscamera’s. Hierop zijn mogelijk de daders en/ of het voertuig op te zien.

Heeft u deze mannen gezien of de grijze Audi of weet u meer over deze diefstal in de woning aan de Kronkelwilg? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan op M 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *