Kampen luidt 2021 in met kerkklokken en melkbussen

Kampen luidt 2021 in met kerkklokken en melkbussen

Geen knallend vuurwerk, maar melkbussen en kerkklokken luiden het jaar 2021 in. Om 12 uur ‘s nachts worden de kerkklokken een kwartier lang geluid om onderlinge verbondenheid te creëren. De fractie van de SGP en het CDA hebben hierover in de raadsvergadering van afgelopen donderdag vragen gesteld.

Dhr. van den Bosch (SGP) sprak ook namens het CDA van een mooi initiatief dat navolging verdient. ‘In Kampen hebben we veel mooie kerkgebouwen en we zouden dat erfgoed heel graag inzetten om elkaar op deze speciale manier een gelukkig nieuw jaar toe te wensen’, aldus dhr. van den Bosch. ‘Hoe mooi zou het zijn dat op ons prachtige carillon om 12 uur ‘s nachts het ‘Stille Nacht’ zou klinken’. Dhr. Keulen van de VVD reageerde hierop met de vraag of het ook iets collectief kan zijn voor iedereen in Kampen, IJsselmuiden of waar dan ook in onze gemeente.

Burgemeester Koelewijn vond het een sympathiek en heel mooi idee en gaat er alles aan doen om het bij de beheerders van kerkklokken en kerktorens neer te leggen om er vorm aan te geven.
Wellicht wordt er een oude traditie nieuw leven ingeblazen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *