Meer kansen voor starters op woningmarkt in Kampen

Meer kansen voor starters op woningmarkt in Kampen

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het voorstel om de kansen voor starters op de woningmarkt te vergroten. Het maximale aankoopbedrag waarbij gebruik kan worden gemaakt van de starterslening gaat namelijk omhoog van €160.000,- naar €185.000.

Door de schaarste aan woningen in Kampen is ook in Kampen de koopprijs van woningen gestegen. Om starters toch te helpen met de financiering van hun eerste koopwoning heeft het college besloten tot deze verhoging.

Wethouder Wonen Jan Peter van der Sluis: “De starter op de woningmarkt, veelal jonge mensen die op zoek gaan naar hun eerste koophuis, heeft het moeilijk. De huizenprijzen stijgen en dat betekent dat ze net niet voldoende geld kunnen lenen om hun eerste eigen huis te kopen. Dat zien wij graag anders. We willen juist de woningmarkt in beweging houden. Want hiermee komt ook de doorstroom op de woningmarkt op gang. De starterslening aanbieden is één van de weinige dingen die we als gemeente hierin kunnen doen. Hiermee maken wij de stap naar de aankoop van het eerste koophuis bereikbaarder.“

De gemeenteraad moet begin 2021 nog een besluit hierover nemen en als dit positief is wordt de verhoging doorgevoerd.

Meer informatie over de starterslening is te vinden op de website van de gemeente Kampen: www.kampen.nl/verhuizen/starterslening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *