Nationale Dag van de Vrijwilliger; Kampen bedankt alle vrijwilligers

Nationale Dag van de Vrijwilliger; Kampen bedankt alle vrijwilligers

Vandaag, de nationale Dag van de Vrijwilliger staat men stil bij het grote belang van vrijwilligerswerk en bij al die vrijwilligers die zich inzetten. De gemeente Kampen zet daarom alle vrijwilligers in het zonnetje.

Wethouder sociaal domein Jan Peter van der Sluis: “Zonder vrijwilligers komt er veel tot stilstand. Denk aan het verenigingsleven, het culturele leven of de extra handen en aandacht in de zorg. Mensen die voor een ander klaarstaan. In eigen tijd en met veel enthousiasme en betrokkenheid. Ik waardeer de inzet van iedere vrijwilliger enorm. Op deze Dag van de Vrijwilliger wil ik daarom iedereen bedanken. Want laten we eerlijk zijn, we kunnen niet zonder vrijwilligers.”

Ook in dit bijzondere jaar is gebleken hoe belangrijk vrijwilligers zijn in onze samenleving. De inzet bij evenementen, festiviteiten en deels bij verenigingen viel weg. Maar velen hebben iets extra betekend door bijvoorbeeld in deze coronatijd boodschappen voor een ander te doen.

Vrijwilligersprijs
De gemeente Kampen neemt de uitreiking van de Vrijwilligersprijs over van Welzijn Kampen. In de zomer 2021 maken we bekend hoe iemand genomineerd kan worden voor de vrijwilliger van het jaar. De wisselbokaal voor de vrijwilliger van het jaar wordt op de nationale Dag van de Vrijwilliger op 7 december 2021 uitgereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *