Mateboer nodigt omwonenden uit mee te denken

Mateboer nodigt omwonenden uit mee te denken

Het gebied tussen Bovenhavenstraat en de Bovenhaven staat aan de vooravond van een transformatie. Met een briefkaart, voorzien van een oude foto van het Caltex station in de bocht van de Bovenhavenstraat/IJsseldijk, heeft Mateboer omwonenden uitgenodigd om mee te denken aan de toekomst van dit gebied. Mateboer geeft daarin aan dat het een mooie entree moet worden waar het prettig wonen en verblijven is.

De plek speelt al eeuwenlang een karakteristieke rol als entree tot de historische binnenstad. Voor de herontwikkeling van dit gebied stelt Mateboer het komende halfjaar een gebiedsplan op. Hoe het gebied exact vorm krijgt weten ze nog niet. Wel vindt men het belangrijk het verleden en de wensen van de omgeving een plek te geven in de toekomstplannen. Daarover gaat Mateboer de komende tijd in gesprek met omwonenden en andere betrokkenen. Zo willen ze dit gebied samen weer een nieuwe betekenis geven als levendig onderdeel van de historische stadsentree.

In interactieve sessies gaat Mateboer met omwonenden en belanghebbenden op zoek naar de essentie van de plek. Welke waarden uit het verleden en kwaliteiten uit het heden geven het gebied karakter en kunnen we benutten in de toekomst? Waar is behoefte aan op deze plek? Vanuit dit vertrekpunt krijgt het gebiedsplan vorm, dat medio 2021 bij de gemeente zal worden gepresenteerd.

Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen kan terecht op de website www.boven-havenstraat.nl  Via deze site is het ook mogelijk om herinneringen aan het gebied te delen. Heeft u een herinnering, anekdote of beeld dat u wilt delen? Mateboer laat zich graag inspireren en kijkt uit naar de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *