Leerlingen Willem van Oranjeschool planten Tiny Forest aan

Leerlingen Willem van Oranjeschool planten Tiny Forest aan
Foto © KampenLive

Onder leiding van Wethouder Jan Peter van der Sluis zijn vrijdagmorgen leerlingen van de Willem van Oranjeschool in Kampen op hun schoolplein gestart met het planten van een tweede Tiny Forest. Wethouder van der Sluis gaf omstreeks 09.30 uur het startsein voor de plantdag.

Het ontwerp voor dit minibos is tot stand gekomen op basis van input van de wijk en de leerlingenraad van de Willem van Oranjeschool. Er werden 25 verschillende soorten planten en bomen in de grond gezet, in totaal zo’n 600 stuks. Na overleg met de buurt is besloten ook schelpenpaden aan te leggen, waardoor het rolstoeltoegankelijk is. Daarmee is het bosje voor iedereen toegankelijk. Bij het Tiny Forest komt ook een buitenlokaal waar de kinderen straks les krijgen over de Nederlandse natuur. En er komt een heuse toegangspoort.

Tiny Forest ter grootte van een tennisbaan
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek in de wijk. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.
Eind november 2019 verrees het eerste Tiny Forest in Kampen naast het schoolplein van basisschool Villa Nova.

Dit project van IVN Natuureducatie is mede mogelijk gemaakt dankzij medewerking van de gemeente Kampen en een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

[metaslider id=”1909″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *