Rotary Club Kampen poot 1000 tulpen in tuinen van de Vijverhof en Amandelboom.

Rotary Club Kampen poot 1000 tulpen in tuinen van de Vijverhof en Amandelboom.

De Rotary Club Kampen ondersteunt al jaren de wereldwijde actie ‘Help polio de wereld uit’ door de verkoop van tulpenbollen. Dit jaar heeft zij deze bollen niet verkocht maar onder toeziend oog van de directeur van IJsselheem, Bert Penninkhof, geschonken en gepoot in de tuinen van verzorgingstehuizen de Vijverhof en de Amandelboom.

De tulpenbollen zijn geschonken in het kader van het wereldwijde Rotaryprogramma “END POLIO NOW. Al meer dan 35 jaar zetten Rotary en haar partners zich in om polio wereldwijd uit te roeien. Het PolioPlus-programma was het eerste initiatief om de wereldwijde uitroeiing van polio aan te pakken door kinderen op grote schaal te vaccineren. Als kernpartner in het Global Polio Eradication Initiative richt Rotary zich op belangenbehartiging, fondsenwerving, werving van vrijwilligers en bewustwording. De actie is een groot succes, nog maar in drie landen komt polio voor, in de rest van de wereld is het verdwenen.

Ieder jaar wordt rondom de Wereld Poliodag (24 oktober) aan fundraising gedaan om polio volledig de wereld uit te helpen. In dat kader worden jaarlijks tulpenbollen door Rotary Club Kampen ge- en verkocht. Dit jaar zijn de bollen beschonken aan de verzorgingstehuizen en eigenhandig gepoot in de tuinen bij deze tehuizen. Voorzitter Marjo Roerdink zegt hierover: “Het is voor bewoners van verzorgingstehuizen door de Corona op dit moment een moeilijke tijd. Wij vonden dat we op twee manieren wat konden doen. Enerzijds het hoofddoel steunen door tulpenbollen te kopen en anderzijds bewoners van de verzorgingstehuizen een bloeiende tuin in het vooruitzicht te geven door de bollen te schenken en te poten”.

Afgelopen week waren de leden van de Rotary Club Kampen daarom actief in de tuinen van de Vijverhof en de Amandelboom. In totaal werden meer dan 1.000 tulpenbollen gepoot. De actie werd enthousiast ontvangen door bewoners en medewerkers die het komende voorjaar kunnen uitzien naar een kleurrijke tuin vol bloeiende tulpen.

Wilt u meer weten over het programma End Polio Now en hoe u hieraan kunt bijdragen?
www.rotary.nl/activiteiten/goededoelen/polio en www.endpolio.org vindt u meer informatie en diverse mogelijkheden voor ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *