Bezuinigingen sociaal domein werpt vruchten af

Bezuinigingen sociaal domein werpt vruchten af

De bezuinigingen op het ‘sociaal domein’ bij de gemeente Kampen liggen voor op schema. Dat blijkt uit de rapportage over het derde kwartaal, die het college van b en w vandaag ter bespreking aanbiedt aan de gemeenteraad.

In het derde kwartaal hebben zich een aantal positieve ontwikkelingen voorgedaan, zoals compensatie vanwege de coronacrisis, waardoor de gemeente nu een klein overschot prognosticeren van ruim € 50.000 op de begroting 2020. Het betreft net als het vorige kwartaal een realistische maar voorzichtige prognose.

Controle
“We krijgen de financiën meer en meer onder controle. Dat werpt zijn vruchten af. Dit kwartaal blijkt dat we het afgelopen jaar de goede dingen hebben gedaan. We zitten nu echt op de goede weg. Als deze lijn zich voortzet, kunnen we het jaar op zijn minst budgetneutraal afsluiten”, aldus wethouder Jan Peter van der Sluis.

“We liggen goed op koers met de maatregelen die we hebben afgesproken, hoewel er nog een grote opgave voor ons ligt. Met alle betrokken partijen zullen we daar aan blijven werken. Daarbij realiseren we ons dat we opnieuw een spannende tijd beleven, nu de maatregelen vanwege corona begin oktober opnieuw zijn aangescherpt. We zullen aan het einde van dit jaar zien welke gevolgen dit heeft gehad voor het sociaal domein.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *