Wethouder Meijering ontvangt eerste exemplaar ‘Ik haat je, blijf bij mij’

Wethouder Meijering ontvangt eerste exemplaar ‘Ik haat je, blijf bij mij’

Afgelopen vrijdag was de boekpresentatie van het boek ‘Ik haat je, blijf bij mij’. Wethouder Geert Meijering ontving het eerste exemplaar. In het boek staan waargebeurde verhalen over hechtingsproblematiek en waar ouders, maar ook de kinderen zelf, tegenaan lopen. Indrukwekkend is ook het verhaal van Valentina, 15 jaar en bekend met het onbegrip waar ze zelf tegenaan liep in haar jonge leven. Ook zij kreeg een exemplaar uitgereikt. Het boek is geschreven door de Kamper schrijfsters Annemieke Terpstra en Veronique Renting.

De presentatie was heel persoonlijk. Annemieke Terpstra vertelde over haar eigen ervaring. Over het onbegrip waar zij tegenaan liep in de zoektocht naar hulp voor haar dochter. Ze beschrijft in het boek de onmacht en de eenzaamheid die ouders, maar ook die haar dochter en ook andere jongeren voelen die met deze diagnose te maken krijgen. De nu 15-jarig Vanentina las tijdens de presentatie een van de drie door haar geschreven gedichten voor waaruit de onmacht vaar voren komt.

Indrukwekkend was ook het verhaal dat voorgelezen werd. Pijnlijk duidelijk werd het voor de aanwezigen hoe het voelt om een hechtingsstoornis te hebben. Hoe hard een simpele afwijzing bij hen binnen kan komen. Ook het verhaal over het schooladvies dat sommige kinderen krijgen. Ga maar naar het Pro-onderwijs, daar zijn kleinere klassen. Op zich is dat geen probleem, maar een kind met een VWO-Gymnasium schooladvies komt daar niet tot zijn recht.

Wethouder Meijering was aanwezig bij de boekpresentatie en kreeg uit handen van Veronique Renting het eerste exemplaar overhandigd. Daarbij werd de hoop uitgesproken dat er betere ondersteuning en hulp komt vanuit de gemeente Kampen voor deze kinderen en hun ouders.

De presentatie werd muzikaal omlijst door Boter bij de Vis, die prachtige liedjes geschreven hebben over hechting en pleegzorg, wat een mooie aanvulling op de boekpresentatie was.

Ik haat je blijf bij mij is een indrukwekkend boek met verhalen die binnenkomen en je laten nadenken. Een aanrader voor ouders en professionals die met hechtingsproblemen te maken hebben en voor iedereen die meer wil weten over deze ingewikkelde problematiek!

Door de coronamaatregelen mochten er maar 30 personen bij de presentatie aanwezig zijn en daarom konden belangstellenden de presentatie ook volgen via de livestream op de facebook pagina van Therapeutisch Ouderschap.

Het boek ‘Ik haat je, blijf bij mij’ is te koop bij Readshop Bos in Kampen en Readshop Express Schutte in IJsselmuiden en bij bol.com: ‘Ik haat je, blijf bij mij’

Meer informatie:
https://www.therapeutischouderschap.nl/

Boekpresentatie terug kijken: https://www.facebook.com/therapeutischouderschap.nl/videos/959035107937363/

Gedicht: https://ikhaatjeblijfbijmij.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *