CJG en consultatiebureau Kampen officieel geopend

CJG en consultatiebureau Kampen officieel geopend

Sinds 1 september 2020 werken het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG Kampen) en het consultatiebureau in Kampen (GGD IJsselland) vanuit het stadhuis aan het Burgemeester Berghuisplein. Hun nieuwe onderkomen op de middenvleugel van de begane grond werd onlangs officieel geopend door jeugdzorgwethouder Geert Meijering.

“We werkten al nauw en goed samen, maar doordat we nu met elkaar onder één dak zitten in de nabijheid van onder andere de gemeentelijke afdeling Zorg, versterken we de zorg rond kinderen, hun ouders én hun netwerk nog verder”, aldus Meijering. Symbolisch bekrachtigde de wethouder de door de verhuizing geïntensiveerde samenwerking met het plaatsen van een handafdruk op een samenwerkingsbord. Dit deed hij nadat Mariska Hörmann, teammanager Jeugdgezondheidszorg bij GGD IJsselland, en Gerhald Schutte, afdelingshoofd Zorg bij gemeente Kampen hun handafdruk gezet hadden.

Volgens Meijering sluit de verhuizing van het CJG het consultatiebureau Kampen aan bij de wens van het college om van het stadhuis het ‘Huis van Kampen’ te maken; een entree die voor alle inwoners van de gemeente Kampen uitnodigend is. Mariska Hörmann, teammanager Jeugdgezondheidszorg bij GGD IJsselland: “Het consultatiebureau in het stadhuis in Kampen is één van de twee GGD-locaties in de gemeente Kampen waar we jeugdgezondheidszorg bieden voor kinderen van 0 tot 18 jaar. De andere locatie is gevestigd in het Kulturhus in IJsselmuiden. We vinden het belangrijk om midden in de samenleving te staan en zichtbaar te zijn voor gezinnen en ketenpartners. Het gezond opgroeien en ontwikkelen van kinderen en gezinnen is een gezamenlijk doel.” Gerhald Schutte, afdelingshoofd Zorg bij gemeente Kampen, vult aan: “Het op één locatie samenvoegen van de verschillende onderdelen binnen het sociaal domein komt de samenwerking en integraliteit tussen de verschillende afdelingen ten goede en daarmee de dienstverlening en ondersteuning aan onze inwoners. En dat is natuurlijk waar we het uiteindelijk voor doen.”
Eerste ervaringen positief

De eerste ervaringen op de nieuwe werkplek zijn positief. “Alle noodzakelijke afspraken van het consultatiebureau Kampen, bijvoorbeeld voor vaccinaties, vinden inmiddels plaats in het stadhuis. Dat geldt straks ook voor het inloopspreekuur, zodra dat weer mag worden opgestart. Alle andere contactmomenten vinden op dit moment nog plaats via (video)bellen. En uiteraard zijn we telefonisch en per mail bereikbaar”, aldus Hörmann. Ook de medewerkers van CJG Kampen werken met het oog op de coronamaatregelen deels vanuit huis en deels vanuit het stadhuis. De dienstverlening van het CJG vindt hoofdzakelijk plaats via mail, telefoon en videogesprekken. Het bezoeken van het CJG op het stadhuis is met het oog op de coronamaatregelen beperkt mogelijk en kan alleen op afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *