Rotaryclub Kampen steunt Stichting ElizaYo

Rotaryclub Kampen steunt Stichting ElizaYo

Afgelopen donderdag heeft de Rotaryclub Kampen een donatie van € 2.500 overhandigd aan Herman Lindhout van stichting ElizaYo. Geheel in stijl werd de cheque overgedragen met een bezem die symbool staat voor het werk dat de stichting in Afrika verricht. De voorzitter van Rotaryclub Kampen, Marjo Roerdink, is bijzonder verheugd dat zij deze donatie kan doen: “Rotary draagt graag bij aan de structurele ontwikkeling van jongeren in kansarme gebieden zoals Zuid-Afrika om hen via leer- werktrajecten te helpen een toekomst voor zichzelf en hun omgeving op te bouwen”.

Stichting ElizaYo deelt de droom van twee plaatselijke kerken, die in de wijk “Beverley Hills” (Kaapstad, Zuid-Afrika) de handen in één hebben geslagen. Door gebrek aan scholing, verslavingen, armoede en geweld komt 70% van de kansarme jongeren in Kaapstad in de prostitutie of criminaliteit terecht. Om de vicieuze cirkel waarin ze leven te doorbreken, is het leer-werkproject ElizaYo (letterlijk: toekomst) opgezet waardoor zij weer toekomstperspectief hebben en hun dromen kunnen dromen.

Met de donatie van de Rotaryclub Kampen kan de stichting materiaal aanschaffen om grond te bewerken, kunnen meer kinderen naar school en krijgen jonge vrouwen de mogelijkheid om een vakopleiding te volgen. Henrien Lindhout zet zich dag en nacht in voor de vakopleiding van jonge vrouwen. “Eind 2018 zijn wij geëmigreerd naar Kaapstad om te werken aan het project. Iets opzetten van niets naar iets. Sindsdien hebben we een heel aantal vrouwen kunnen helpen met het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van werken en leren. Met de bijdrage van de Rotary gaan we extra machines aanschaffen voor het vrouwen project. We willen heel graag zoveel mogelijk jonge vrouwen helpen met het teruggeven van eigen waarde”.

Herman richt zich met name op de ontwikkeling van jonge mannen. Het nieuwste traject is de ontwikkeling van een vruchten- en groentetuin, welke is opgezet door deze kansarme jongeren. Door de donatie van Rotaryclub Kampen kan materiaal worden aangeschaft om de tuin van 600m2 beter te kunnen werken. Daarnaast wordt een inventieve tunnelkas en irritatiesysteem gerealiseerd.

Wilt u de activiteiten van Stichting ElizaYo ook ondersteunen zodat zij nog meer kansarme jongeren een ontwikkeling en daarmee een toekomst kunnen bieden? Op de website www.elizayo.nl/steun-ons/ vindt u diverse mogelijkheden.

Meer informatie over de stichting en Rotary:
www.elizayo.nl
www.facebook.com/StichtingElizaYo
www.rotary.nl/helpt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *