Verpleegkundige en raadslid Boddeus: ‘Houd je aan de regels’

Verpleegkundige en raadslid Boddeus: ‘Houd je aan de regels’

Kamper raadslid Richard Boddeus is in het dagelijks leven verpleegkundige in Isala en roept op om toch vooral je aan de regels te houden nu er weer een toename van coronapatiënten is. Boddeus nam twee weken geleden de eerste coronapatiënt weer op in het ziekenhuis: ‘Twee maanden lang hebben we geen coronapatiënt gezien, nu zijn het er inmiddels meer dan tien patiënten op de afdeling en gaan er weer patiënten naar de ic’.

De basisregel afstand houden, hygiënemaatregelen toepassen en bij klachten thuisblijven moeten mensen vol blijven houden willen we de zorg kunnen blijven geven die noodzakelijk is. Alles op slot gooien hoeft niet volgens Boddeus, maar rekening houden met de omstandigheden wel: ‘Als het wat te gezellig wordt kruipen we dicht tegen elkaar aan, je ziet dat het daar vaak misgaat.

Willen we niet helemaal in een lockdown terecht komen, dan moet iedereen ervan doordrongen zijn dat de regels nageleefd moeten worden.
Veel mensen bij elkaar in een afgesloten ruimte zijn het grootste risico om het virus te verspreiden. Het feestje thuis, in de voetbalkantine of het samenzijn in de kerk zijn enkele voorbeelden, daar moet men dus blijven opletten’, aldus verpleegkundige Boddeus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *