13-jarige Marco doneert haar aan Stichting Haarwensen

13-jarige Marco doneert haar aan Stichting Haarwensen

13 jaar is hij nog maar, maar Marco Schrijver uit Kampen doneert deze week voor de tweede keer zijn haren aan Stichting Haarwensen, een stichting die kinderen voorziet van een mooi haarwerk, bijvoorbeeld wanneer ze door chemotherapie kaal zijn geworden. 

haarwensenhaarwensenMarco was slechts 7 jaar toen hij tijdens een TV show 2 jongens zag die hun haar doneerden. Hij was gelijk vastbesloten; Dat wilde hij ook. Zo gezegd zo gedaan en 2,5 jaar later had hij een weelderige bos blonde krullen. Zijn moeder had hem wel gewaarschuwd dat de mogelijkheid bestond dat hij als meisje zou worden aangezien, maar dat maakte Marco niks uit. Gelukkig vond Marco het over het algemeen niet hinderlijk dat mensen dachten dat hij een meisje was. Hij zei dan gewoon dat hij een jongen was en soms leverde het ook grappige situaties op. Echt gepest is hij niet, hooguit een zeer korte periode in de klas. De meeste mensen vonden het erg knap en leuk dat hij zoiets deed.

Heel bewust is hij dus opnieuw de uitdaging aangegaan. Om aan de eisen van Stichting Haarwensen te voldoen, moet het haar 30 cm lang zijn en in een vlecht worden afgeknipt. Deze week was het na 2,5 jaar ‘sparen’ weer zover en ging de schaar er weer in. Als het aan Marco ligt zou hij het liefst zien dat meer mensen hun haar doneren. “Het is voor een goed doel en je maakt er kinderen heel blij mee.”

Ben jij of ken jij ook iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor een goed doel en ben je jonger dan 16 jaar? Wil je daar wat over vertellen? Dan bieden wij jou daar graag de gelegenheid toe. Mail dan naar redactie@kampenlive.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *