Quintus trakteert IJsselheembewoners op miniconcerten

Quintus trakteert IJsselheembewoners op miniconcerten

KAMPEN – Vakantie of niet, afgelopen zomer hebben muziekdocenten van Quintus een tiental miniconcerten gegeven aan de bewoners van verschillende IJsselheemlocaties. Deze vonden buiten plaats zodat iedereen op voldoende afstand tot elkaar van de muziek kon genieten.

Tijdens de lockdown in het voorjaar nam de Stichting Welzijn Kampen het initiatief om muziekoptredens te organiseren. Trudi Brink, coördinator zorg & welzijn binnen Quintus vertelt: “Verschillende partijen, waaronder Quintus, werden benaderd om mee te werken aan de zogenaamde ‘1,5 meter sessies’. Professionele musici verzorgden zo in IJsselmuiden korte concerten bij de voordeur, in straten met veel seniorenwoningen. Hierbij wisselden de muzikanten enkele malen van plaats zodat zoveel mogelijk mensen vanuit hun huis of tuin naar de muziek konden luisteren. Toen vanaf 19 mei Stichting Welzijn Kampen de normale werkzaamheden kon hervatten, werd Quintus gevraagd de sessies voort te zetten.”

Aangename onderbreking
Omdat de concertjes in een behoefte voorzagen, werd gezocht naar een manier om deze ook in de zomermaanden voort te zetten. “Dit is immers een periode waarin veel mensen vakantie hebben en het stil is op straat. Daarbij leveren dergelijke concertjes, gegeven in een grote binnentuin en soms zelfs beluisterd vanaf het eigen balkon, geen gevaar op voor de gezondheid van de senioren. Een bijdrage van de Stichting Verenigde Gasthuizen maakte tien concerten mogelijk. De miniconcerten in De Amandelboom, Maarlenhof, Margaretha, Myosotis en De Vijverhof brachten een aangename onderbreking van de dag. De zorgmedewerkers deden hun uiterste best om de bewoners van een goede plek te voorzien en het hun naar de zin te maken. Verschillende muziekdocenten van Quintus werkten mee, waardoor ook meerdere muziekgenres aan bod kwamen. Soms konden de luisteraars meeklappen of meezingen. Wat in elk geval tijdens elk miniconcert gebeurde: de bewoners kwamen met elkaar, hun verzorgers en de muzikanten in contact. In deze tijd extra fijn!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *