Zaterdag 29 augustus: Muskathlon@home: Sporten Voor een Ander

Zaterdag 29 augustus: Muskathlon@home: Sporten Voor een Ander

Morgen vindt de Muskathlon@home plaats, een landelijk sportevenement vanuit de 4e Musketier. Duizenden mensen komen in beweging door hard te lopen, wandelen en fietsen, maar ook zwemmen of bijvoorbeeld skeeleren is een optie. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het werk van Open Doors en Compassion. We zochten nog even contact met een aantal deelnemers voor ze morgen gaan beginnen.

Simon Visser – “Klaar voor de start…(en bijna) af!”
Na 43 trainingen met totaal 553 kilometers loop ik aanstaande zaterdag 29 augustus 2020 de hele marathon voor een ander. Sportief aanhaken is hoogstwaarschijnlijk te laat, maar je kunt nog steeds onderdeel uitmaken van deze beweging voor de vervolgde kerk door mij te sponsoren via deze link. Doe jij ook mee?
Simon start om 8:00 uur vanuit zijn huis op het Onderdijks, om 42 km te hardlopen langs de IJssel via Zwolle. Hij hoopt rond 11:30 uur weer te finishen. Wie weet kom je hem onderweg tegen. Scan dan even de QR-code op zijn schouder.

Janske Visscher – figuren van Geloof, Hoop en Liefde
Janske gaat morgen figuren van Geloof, Hoop en Liefde hardlopen met een totale lengte van 21 km. Dit gaat ze voornamelijk in de binnenstad, het stadspark en de Europa Allee doen. Janske loopt voor de vervolgde Kerk in Noord Korea, waar onze verslaggever Ewald Pikkert een Muskathlon voor gelopen heeft in 2019. En een ervaring rijker van terug gekomen is.

Jan Mark van den Berg – Winterberg naar Ens
Voor Oud Kampenaar Jan Mark van den Berg en zijn gezin is dit laatste etappe van Winterberg (DLD) naar Ens. Onder de noemer “Van Ruhr, Rhein naar Ramspol” hebben ze dan totaal 400 KM afgelegd in. In 10 etappes.

Familie J.L van den Berg – De Boer
Voor de laatste etappe vertrekt het gezin om 10:00 uur vanuit Harculo/Zwolle richting Ens. Ze zullen dan rond 11 uur bij station Kampen zijn. Om aan de Noorderbocht 12 te Ens rond de klok van 12:00 uur aan te komen. Jan Mar fietst voor de vervolgde Kerk in Irak. Hier zou hij naar toe gaan in het voorjaar van 2020, maar hier ging door corona een streep door.

Het geld wat morgen opgehaald wordt, gaat naar onder andere de volgende projecten
Open Doors ondersteunt christenen in Golfregio met:
– christelijke lectuur en trainingen,
– noodhulp voor slachtoffers van oorlog en conflicten in de regio,
– traumazorg zodat mensen hun ervaringen met vervolging en geweld kunnen
verwerken,
– microkredieten of begeleiding bij het zoeken naar werk,
– activiteiten voor jong en oud om de gemeenschap te versterken.
Voorbeeld: Een traumatraining kost per persoon €125.

Het evenement wordt op zaterdagavond met een livestream afgesloten. Op het Youtube-kanaal van de Muskathlon zijn tussen 19.00 en 21.00 uur onder andere landelijke bekende mensen Gert Jan Segers en Dwight Diss te zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *