Doorstart voor dierenasiel in Kampen?

Doorstart voor dierenasiel in Kampen?

Vorige week sloot dierenasiel Edo Hammers in Kampen voorgoed haar deuren. Na een aantal bouwkundige inspecties bleek het pand in een dermate slechte staat te zijn, dat de Dierenbescherming tot sluiting overging. Maar nu zijn er een aantal oud-medewerkers opgestaan om de handdoek weer op te pakken en een doorstart als lokaal asiel mogelijk te maken.

Op Facebook meldt Nancy Wielandt, één van de oud-medewerkers, dat de sluiting haar zeer zwaar is gevallen. “Na 22 jaar dienstverband viel het mij zwaar om afscheid van het gebouw en de dieren te moeten nemen.” Daarom heeft ze nu het plan opgevat om zich samen met het team, hard te maken voor een doorstart als lokaal Kampers asiel met een pensionmogelijkheid. Om deze droom waar te kunnen maken, is ze op zoek naar hulp. Heel veel hulp. “Onder andere aannemers, investeerders en mensen die de handen uit de mouwen willen steken, zijn hard nodig.”

De belangrijkste werkzaamheden bestaan uit het zo snel mogelijk veilig maken van het verouderde pand voor dier en mens. Denk daarbij aan het aanpakken van de fundering, vernieuwing van vloeren, herstellen van het hekwerk en het ophogen en betegelen van de speelweides.

Wil je ook een steentje bijdragen op wat voor manier dan ook, neem dan contact op via e-mail: red.edohammers@gmail.com voor meer informatie. Daarnaast kan er een online petitie ondertekend worden.

“Hoe meer mensen de petitie ondertekenen, hoe groter de kans op een doorstart. Als het gaat lukken dan staat er een super gemotiveerd ervaren en gediplomeerd team klaar om de zwerfdieren weer liefdevol op te vangen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *