Meer lucht met zouttherapie bij Zoutkamer Kampen

Meer lucht met zouttherapie bij Zoutkamer Kampen

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – ‘In landen van het voormalige Oostblok zijn zelfs kinderdagverblijven voorzien van zoutkamers. Hier spelen jonge kinderen om zo hun weerstand te verhogen.’ Zouttherapie is namelijk bijzonder heilzaam voor de mens, zo weet Roland Prins van Zoutkamer Kampen. ‘Zoutkamer Kampen biedt met speciale zouttherapie (ook wel halotherapie genoemd) lucht voor mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën.’

‘Sporters, maar ook mensen die willen stoppen met roken, hebben baat bij ons programma’, zo vertelt hij. Zelfs gezonde mensen zullen merken dat een bezoek aan Zoutkamer Kampen hun weerstand verhoogt. Zoutkamer Kampen biedt namelijk een natuurlijke en medicijnloze aanpak voor luchtwegproblemen en huidklachten, gebaseerd op de al eeuwenlang bekende heilzame werking van zout. Dat helpt niet alleen om bestaande klachten te verminderen, maar verhoogt ook de weerstand, zodat toekomstige klachten al meteen de kop worden ingedrukt. ‘Mensen die onze therapie volgen hebben beduidend minder last van griepjes en verkoudheden’, klinkt het.

Hooikoorts
‘In landen van het voormalige Oostblok zijn zelfs kinderdagverblijven voorzien van zoutkamers. Hier spelen jonge kinderen om zo hun weerstand te verhogen.’ Zouttherapie is namelijk bijzonder heilzaam voor de mens, zo weet Prins. ‘Daar wordt veel meer preventief gewerkt dan hier. Hier krijgen mensen allerlei medicijnen en ‘puffertjes’, maar wordt de oorzaak van de klacht zelden aangepakt.’ Een bezoek aan Zoutkamer Kampen doet daarentegen wonderen voor de menselijke gezondheid. ‘Menigeen kan door onze therapie toe met veel minder – en soms zelfs zonder – medicijnen.’ Denk maar aan het verhaal van Herman Wessels, directeur/eigenaar van Hotel Van Dijk in Kampen, die al vanaf zijn tweede levensjaar allerlei medicijnen voor zijn hooikoorts kreeg. Twee jaar geleden, na een twintigtal bezoeken aan Zoutkamer Kampen werd hij, na bijna vijftig jaar medicijnen te hebben gebruikt, vrij van klachten én van medicijnen.

Kleine groepjes
In de lucht van de zoutkamer worden minuscule zoutdeeltjes via een speciale generator verstoven. Dit kan gemakkelijk tot diep in de bronchiën en sinussen worden ingeademd. ‘Zouttherapie richt zich met name op mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën’, vertelt Prins. ‘Onze therapie biedt veel voordelen, zonder nadelige bijwerkingen.’

De sessies vinden doorgaans in kleine groepjes plaats. ‘Een ieder gaat gewoon gekleed de kamer in. ‘Tenslotte gaat het erom dat mensen de zoute lucht inademen.’ Halotherapie is zeer geschikt voor kinderen met luchtwegklachten. Zij reageren doorgaans erg goed op deze behandelwijze. ‘Wees gerust: de begeleiding van één ouder is bij kinderen tot twaalf jaar inbegrepen.’

Stoppen met roken
Zouttherapie is ook heilzaam voor wie na ‘een griepje’ met klachten blijft rondlopen. Mensen met huidklachten – zoals eczeem, psoriasis en acne – ervaren na een aantal sessies beduidend minder klachten. Ook ex-rokers en sporters merken dat de behandeling hen extra ‘lucht’ oplevert. ‘We gaan nooit op de stoel van de dokter zitten, maar voor wie dat wil, testen we graag op eenvoudige wijze de longfunctie en houden we ook bloeddruk en saturatiewaarde bij.’

Wilt u graag een gratis en vrijblijvende proefsessie? Bel dan met: 038-333.27.27. Meer weten? Kijk op www.zoutkamerkampen.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *