Medicijnen ophalen in het weekend dankzij ‘De afhaalkluis’

Medicijnen ophalen in het weekend dankzij ‘De afhaalkluis’

ACY-apotheek en Albert Heijn Stationskwartier presenteren de medicijnen afhaalkluis

Voor de mensen die problemen ondervinden bij het afhalen van medicijnen in het weekend is er nu een makkelijkere manier om aan de broodnodige medicijnen te komen, namelijk ‘de Afhaalkluis’ |
Deze speciale medicijnenkluis is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de ACY-apotheek en Albert Heijn Stationskwartier. Bij de ingang van de Albert Heijn staat een afhaalkluis waar u uw medicijnen af kunt halen. Volgens de initiatiefnemers heeft dit meerdere voordelen. Zo zijn er geen wachttijden, kunt u nuw medicijnen in het weekend ophalen en is dit te combineren met het boodschappen doen. De medicijnen afhaalkluis is niet nieuw, het is in andere steden al een redelijk succes.

Hoe kunt u gebruik maken van de afhaalkluis?
U dient zich via het inschrijfformulier van uw ACY-apotheek aanmelden voor de afhaalkluis of klik op de DEZE link.

Medicijnen klaarzetten
“Als we een recept ontvangen gaan we uw medicijnen klaarmaken. Na het klaarmaken worden uw medicijnen in de afhaalkluis geplaatst. LET OP: Recepten die voor 12.00 uur zijn aangevraagd, worden binnen twee werkdagen in de afhaalkluis geplaatst.” Aldus de medewerkers van de ACY-apotheek

Kan alles in de afhaalkluis?
Helaas, niet alle medicijnen kunnen in de afhaalkluis. De volgende uitzonderingen kunnen niet via de kluis opgehaald worden:
• Medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden
• Geneesmiddelen die u voor de eerste of tweede keer krijgt
• Grote pakketten (bijvoorbeeld incontinentiemateriaal).

Wat als uw medicijn niet vergoed wordt?
Het kan zijn dat uw medicijn niet vergoed wordt uit de zorgverzekering. Wij leggen uw medicijn dan wel in de afhaalkluis. U ontvangt achteraf een rekening van ons.
Bij het inschrijven geeft u uw rekeningnummer door voor een automatisch incasso. Heeft u dit nog niet gedaan? Dan vragen wij u dit alsnog te doen. Automatische incasso’s worden de volgende maand omstreeks de 22e afgeschreven. Bent u het niet eens met een incasso? Neem dan contact met ons op. Samen komen we tot een oplossing.

Hoe lang blijven uw medicijnen in de afhaalkluis liggen?
Uw medicijnen blijven een week in de afhaalkluis liggen. We sturen u na drie dagen een herinneringsmail dat uw medicijnen nog in de afhaalkluis liggen. Een week na het plaatsen in de kluis worden uw medicijnen mee teruggenomen naar uw voorkeursapotheek. U kunt ze dan bij uw voorkeursapotheek ophalen.

Vragen of opmerkingen
Als u vragen heeft over het gebruik van de kluis horen de medewerkers van de ACY-apotheek dat graag. Ook met vragen over medicijnen die u via de kluis heeft gekregen kunt u altijd contact met hen opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *