Opnieuw eenrichtingsverkeer voor voetgangers op de Stadsbrug

Opnieuw eenrichtingsverkeer voor voetgangers op de Stadsbrug

Met ingang van vandaag geldt er weer eenrichtingsverkeer voor voetgangers op de Stadsbrug. Dit is nodig om met voldoende afstand van elkaar over de brug te kunnen lopen. Het voetgangersgedeelte op de Stadsbrug is te smal om elkaar met 1,5 meter afstand te kunnen passeren. Ook de (intussen vrijwel verdwenen) blauwe belijning voor eenrichtingsverkeer in de binnenstad wordt weer opnieuw aangebracht.

Deze maatregelen zijn volgens gemeente Kampen nodig om elkaar eraan te herinneren dat het coronavirus nog onder ons is. Wethouder en locoburgemeester Albert Holtland: “Mensen zijn wat makkelijker geworden als het erom gaat zich te houden aan de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Naast thuisblijven als je verkoudheidsklachten hebt en vaak je handen wassen, is voldoende afstand houden daarbij erg belangrijk. We zien dat dat steeds minder gebeurt. Daarom hebben we besloten weer eenrichtingsverkeer voor voetgangers in te stellen op de Stadsbrug en mensen ook opnieuw alert te maken op het eenrichtingsverkeer dat nog altijd geldt in de binnenstad van Kampen door de blauwe belijning binnenkort weer opnieuw aan te brengen. We zullen mensen die zich hier niet aan houden, ook aanspreken om ze bewust te maken van hun gedrag.”

Het terugplaatsen van de borden voor eenrichtingsverkeer gebeurt kort na het besluit om de borden juist weg te halen. Holtland: “Toen we dat besluit namen, was er van een opleving van corona nog geen sprake, integendeel. Als we hadden kunnen voorzien dat het aantal besmettingen nu al weer zou toenemen, hadden we de borden wellicht laten staan. Maar ze zijn intussen teruggeplaatst en het is nu voor iedereen duidelijk hoe je met de aangegeven looproute met voldoende afstand van elkaar over de brug kunt lopen. En daar gaat het om.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *