Van Rossems doen Kampen aan

Van Rossems doen Kampen aan

Het gonsde maandagmiddag in Kampen: “Is det van Rossem?” vroeg menigeen zich af… Wat bracht politiek en cultureel expert prof. dr. Maarten van Rossem in Kampen?

Nederlands bekendste historicus en vast jurylid bij De Slimste Mens werd door diverse mensen in de Kamper binnenstad gespot. Ook werd de redactie van KampenLive gepolst met de vraag of wij op de hoogte waren van het bezoek van de (soms wat knorrig overkomende) bekende Nederlander.
Na een aantal telefoontjes werd het al snel duidelijk, afgelopen maandag deed het trio (samen met een cameraploeg) voor het programma Hier zijn de van Rossems de Koggewerf aan en voeren met de zwarte dame richting het Ketelmeer voor opnames aan boord van de bekende Kamper replica. Maarten van Rossem, zijn zus Sis en zijn broer Vincent gaan ook dit seizoen weer op stap in steden in Nederland of net over de grens. De drie Van Rossems laten elkaar weer plekken zien die de anderen nog niet zo goed kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Ze doen dat zoals alleen zij dat kunnen: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor. Maarten bekijkt de steden vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.

Na een overnachting in Kampen hebben de van Rossems dinsdagmorgen nog een aantal historische zaken bekeken.

Foto: Harry Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *