Eetkamer De Tijd viert met trots haar vijfjarig jubileum

Eetkamer De Tijd viert met trots haar vijfjarig jubileum

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie – Ze is dankbaar en trots. Uitbater Anne-Mieke Kolhoff viert zaterdag 25 juli het vijfjarig jubileum van Eetkamer ‘De Tijd’. ‘Toen dit pand vijf jaar geleden vrij kwam, had ik het wilde idee om aan de Botermarkt een gezellige horecagelegenheid te beginnen. Samen met Gerrit van Vlijmen ben ik dit avontuur gestart.’ Anne-Mieke wilde een plek creëren waar hartelijke gastvrijheid, gecombineerd met een lekker hapje en een drankje, de boventoon zouden voeren. ’Dat lijkt aardig gelukt’, vertelt ze met gevoel voor understatement. ‘Ik ben iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt dan ook enorm dankbaar.’

Officieel bestaat Eetkamer ‘De Tijd’ op 21 juli al vijf jaar. ‘Maar de zaterdag is een mooiere dag om een verjaardag te vieren’, aldus Anne-Mieke. Daar komt bij dat ze op zaterdag 25 juli ook haar eigen verjaardag ‘viert’. Tussen aanhalingstekens, want tja, er moet op zaterdag gewoon gewerkt worden… ‘Maar: wie jarig is, trakteert. Dus kunnen onze gasten zaterdag rekenen op een lekkere traktatie’, zo vertelt ze. ‘En wie na afloop de kassabon inlevert met daarop de eigen naam, adres en email, maakt ook nog eens kans om een van de vijf cadeaubonnen van 25 euro te winnen. Hoe leuk is dat?!’

Flammkuchen
‘Je kunt in Kampen op veel plekken lekker eten. Toch ben ik vijf jaar geleden met Eetkamer De Tijd gestart. Het is een eigen plekje waar mensen tot rust kunnen komen en onbezorgd kunnen genieten van elkaars gezelschap.’ Sinds de start kan ze rekenen op een fiks aantal vaste gasten, en ook de ‘toevallige passant’ weet haar etablissement steeds beter te vinden. ‘Je kunt hier een drankje nuttigen, gezellig praten en lachen, maar ook genieten van borrelhapjes, een heerlijk broodje, of een overheerlijke Flammkuchen.’ Voor deze laatste specialiteit komen mensen zelfs van heinde en verre. ‘Laatst nog mensen uit Rotterdam. Die komen ieder jaar even langs voor mijn specialiteit’, vertelt ze met trots. ‘Flammkuchen hebben een knapperige bodem belegd met verse ingrediënten. Je kunt heel veel verschillende Flammkuchen op onze kaart vinden, zodat er altijd een smaak bij zit die jou het beste past.’ Naast de Flammkuchen serveert Eetkamer ‘De Tijd’ verschillende soorten belegde broodjes, diverse soepen, broodjes hamburger, en lekkere borrelhapjes. ‘Sinds kort hebben we ook cocktails en pancakes aan onze kaart toegevoegd. Heerlijk zomers.’

‘Mooiste terras van Kampen’
Overdag kun je bij de Eetkamer ook terecht voor een high wine of high beer. Hierbij worden natuurlijk gepaste hapjes geserveerd. ‘Tot vlak voor de corona-lockdown hadden we erg veel mensen die ’s avonds bij ons een vergadering belegden of een verjaardagsfeest vierden. Dat kan nu nog steeds, maar moet dan wel met in achtneming van de anderhalve meter regel.’ Daarnaast wijst ze erop dat haar terras op de zomeravond natuurlijk een prachtige gelegenheid is voor een besloten feest. ‘Steeds meer mensen ontdekken dat er naast de Plantage, nog een ander bijzonder mooi en knus terras in Kampen is. Dat verbaast me niets, want ons terras staat wel op het mooiste pleintje van Kampen.’ Zodra de zon begint te schijnen, weten de mensen het te vinden en genieten ze van de rust en de ongedwongen sfeer. ‘Sinds we weer open zijn, merken we dat veel nieuwe klanten de weg naar ‘De Tijd’ weten te vinden. Heel fijn.’

Voor een vergadering of besloten feest geldt: ‘We spreken van tevoren af wat er geschonken en gegeten gaat worden en komen we met de organisatie een vaste prijs per persoon overeen.’ Daarna is het gegarandeerd feest! Dat geldt ook voor de zogenoemde ‘Bandjesavond’, die doorgaans twee keer per jaar plaatsvindt. ‘We kunnen al jarenlang rekenen op de muzikale talenten van Kalum and the invisible band.’ Het zijn vaste momenten van gezelligheid; momenten die Anne-Mieke, terugkijkend op de afgelopen vijf jaar, met dankbaarheid vervullen. Gedurende deze tijd heeft ze er alles aan gedaan om een laagdrempelige horecagelegenheid te creëren. Een plek met sfeer. ‘Ik geniet als ik zie dat mensen zich hier thuis voelen’, zegt ze. Want ‘je thuis voelen’ was voor haar het belangrijkste doel om haar bedrijf te beginnen. ‘Hier ‘moet’ niks. Hier genieten we en nemen we ‘De Tijd’ voor elkaar.’

Eetkamer De Tijd
Anne-Mieke Kolhoff
Broederstraat 17
Tel. 06-15419630
www.eetkamerdetijd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *