Stadhuis wordt nieuwe thuisbasis voor CJG en consultatiebureau

Stadhuis wordt nieuwe thuisbasis voor CJG en consultatiebureau

Per 1 september 2020 verrichten het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG Kampen) en het consultatiebureau in Kampen (GGD IJsselland) hun werkzaamheden vanuit het stadhuis. De middenvleugel van het stadhuis wordt momenteel gereed gemaakt om de betrokken medewerkers straks te kunnen huisvesten. De daadwerkelijke verhuizing wordt deze zomer opgestart. Inwoners en relaties die gebruik maken van de dienstverlening van het CJG en het consultatiebureau worden door de betrokken organisaties geïnformeerd over de verhuizing en de gewijzigde contactinformatie per 1 september.

Het onder één dak huisvesten van het CJG en het consultatiebureau in de nabijheid van onder andere de gemeentelijke afdeling Zorg draagt bij aan nog meer en betere samenwerking. Hiermee wordt de zorg rond kinderen, hun ouders én hun netwerk versterkt. En daar is iedereen bij gebaat.

Dienstverlening CJG vooralsnog volledig digitaal

Als gevolg van de coronamaatregelen vindt de dienstverlening van het CJG tijdelijk volledig plaats via mail, telefoon en videogesprekken. “Op dit moment werken alle medewerkers van de gemeente zoveel als mogelijk vanuit huis. Ook de collega’s van het CJG. Het is niet altijd ideaal, maar de dienstverlening kan gelukkig wel doorgaan. We streven ernaar om deze zomer alvast een aantal werkplekken in het stadhuis voor medewerkers van het CJG ingericht te hebben. Zo kunnen zij al ruim voor 1 september op hun nieuwe werkplek proefdraaien. De verwachting is overigens dat door de coronamaatregelen ook na 1 september nog veel thuisgewerkt zal worden”, aldus wethouder Geert Meijering.

Eigen ingang voor consultatiebureau

Op 28 augustus 2020 verhuist de Kamper vestiging van het consultatiebureau van de Wederiklaan naar het stadhuis. Het krijgt hier een eigen ingang. Ouders die met hun kind(eren) nu nog de locatie van het consultatiebureau aan de Wederiklaan bezoeken, ontvangen van GGD IJsselland deze zomer een brief met het verhuisbericht. Alle afspraken op het consultatiebureau vinden vanaf maandag 1 september plaats in het stadhuis. Dat geldt ook voor het inloopspreekuur, zodra dat weer mag worden opgestart. De GGD-vestiging van het consultatiebureau in het Kulturhus in IJsselmuiden blijft gewoon geopend: zij verhuist niet naar het stadhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *