Cycloon opent fietskoeriersvestiging in Kampen

Cycloon opent fietskoeriersvestiging in Kampen

Pakketten worden duurzaam bezorgd

Cycloon Post & Fietskoeriers had al een postvestiging in Kampen, maar vanaf maandag 6 juli is er ook een fietskoeriersvestiging aan de Gildestraat 1. Pakketten die via Cycloon worden verzonden, worden door het platform Fietskoeriers.nl al in ruim 30 steden door heel Nederland per fiets bezorgd, en daar is Kampen nu aan toegevoegd.

Sinds afgelopen zomer werd er al getest om een vrachtfiets in te zetten op een autoroute. Dat is bevallen en daarom gaan er vanaf 6 juli twee fietskoeriers in de avonduren pakketten bezorgen in Kampen; het moment dat de meeste mensen thuis zijn.

Cycloon groeit
“Wij willen impact maken in de logistieke wereld. We gaan ervoor om Kampen verder te ‘vergroenen’ met duurzame bezorging”, aldus bedrijfsleider Marco Eerkes. “Dat Cycloon hard groeit heeft voornamelijk te maken met de duurzame keuzes die steeds meer webshops maken. De verkeersdruk – zeker in de binnensteden – is enorm en de luchtkwaliteit gaat steeds verder achteruit. Wij hebben daarvoor dé oplossing.”

Werkwijze
Een fietskoerier haalt het pakket op bij een bedrijf of webshop. Hij brengt het naar de ‘hub’, een fietskoeriersvestiging, aan de rand van de stad. Daar wordt het gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier het de volgende werkdag bij de consument. Moet het pakket naar een andere stad, dan gaat het van de Cycloon-vestiging met een groengasauto naar het sorteercentrum in Nieuwegein. Eenmaal gesorteerd gaat het naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is weer voor de fietskoerier die het bij de consument bezorgt. De pakketbezorging wordt verzorgd door Fietskoeriers.nl, een platform van Cycloon, waarbinnen 20 professionele fietskoeriersbedrijven met elkaar samenwerken.

Over Cycloon
Cycloon is dé groene en sociale bezorgexpert. Geboren uit passie voor fietsen en het milieu, worden post en pakketten door heel Nederland bezorgd. Op de fiets, aangedreven door bruine boterhammen. Vrijwel al het werk op postgebied wordt uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers zonder én met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek om – persoonlijk en in hun werk – te kunnen groeien. Cycloon heeft een aantal jaar geleden het platform Fietskoeriers.nl opgericht. Dit platform werkt inmiddels samen met 20 collega-fietskoerierbedrijven en is actief in meer dan 30 steden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *