Kampen aapt campings na

Kampen aapt campings na

Als eerste stad van Nederland presenteert Kampen in de zomervakantie een vast, wekelijks animatieprogramma. Alsof je op de camping staat dus. Daarmee kunnen vakantiegangers iedere dag plezier maken, lekker bewegen en gezellig samen de stad verkennen. Volledig coronaproof. Het programma wordt aan duizenden gasten in de regio uitgedeeld door het Kampen Recreatieteam, dat de hele zomervakantie lang dagelijks Shopping Tours gaat verzorgen. Ook daarmee heeft Kampen een nationale primeur.

Weekprogramma
Citymarketeer Roeland Tameling deed inspiratie op toen hij zelf op een camping zijn vakantie vierde: “Dan krijg je zo’n A4tje met het weekprogramma. Je weet wel. Zaterdag welkomsborrel, zondag barbecue, maandag voetbaltoernooi enzovoorts.” Tameling: “Dat kunnen we in Kampen natuurlijk ook. En beter.” Als voorbeelden noemt hij de dagelijkse stadswandelingen van Kampen and Beyond, de maandagavond Citygolf van Kamper Events en de Reevetochten die Jan Visscher iedere donderdag organiseert. Daarnaast kunnen bezoekers onder meer bootje varen, naar concerten in de Bovenkerk en de Koggewerf bezoeken. Het volledige recreatieprogramma staat op www.visitkampen.nl/zomer. Via deze site kan iedereen ook direct online tickets boeken, want dat is vanwege de coronamaatregelen noodzakelijk.

Shopping Tours
De Shopping Tours maken het recreatieprogramma echt uniek volgens binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “iedere dag dat de winkels open zijn organiseren we een bijzondere shopping tour onder begeleiding van authentieke Kampenaren. Met dagelijks een ander thema: maandag Sport Shopping, dinsdag Stijlvol Shopping, woensdag Sexy Shopping, donderdag Share & Fair Shopping, vrijdag Surprise Shopping en op zaterdag zowel Small Shopping voor kids en Shopping4men. Voor mannen, ja.” Ook deze tours zijn allemaal tot 12 uur van tevoren te boeken via www.visitkampen.nl. Daarnaast is het programma te vinden in de vernieuwde Kampen Stadsgids app, die gratis te downloaden is via Google Play en de App Store.

Spreiding

Met de online reserveringen worden bezoekers verleid om naar Kampen te komen op coronaproof plaatsen en tijden. De organisatoren van Kampen Partners willen zo bijdragen aan een gezonde anderhalve meter economie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *