Opening van de nieuwe campus Ichthus College: Een samenwerking voor de toekomst

Opening van de nieuwe campus Ichthus College: Een samenwerking voor de toekomst
De officiële openingsceremonie van de nieuwe campus Ichtus College - Foto © KampenLive / Ewald Pikkert

Woensdagavond 5 juni markeerde een mijlpaal voor het Ichthus College in Kampen: de officiële opening van de nieuwe campus. Deze gloednieuwe faciliteit is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het Ichtus College, de gemeente Kampen, volleybalvereniging Reflex en de Landstede Groep. Het doel is een veelzijdige campus te creëren waar onderwijs en sport elkaar versterken.

Samenwerking voor Multifunctioneel Gebruik
Overdag zullen de leerlingen van het Ichthus College gebruikmaken van de moderne schoolvoorzieningen. ‘s Avonds en in het weekend worden de drie gymzalen ter beschikking gesteld aan volleybalvereniging Reflex. Deze multifunctionele benadering zorgt ervoor dat de faciliteiten optimaal worden benut, en biedt de gemeenschap van Kampen een plek waar onderwijs en sport hand in hand gaan.
Na de mei vakantie hebben de eerste lessen al plaatsgevonden op de nieuwe campus. Leerlingen en docenten zijn enthousiast over de moderne en ruime omgeving waarin zij nu kunnen werken en leren. De opening van de campus markeert een nieuw hoofdstuk voor het Ichthus College, dat streeft naar een inspirerende leeromgeving voor al haar studenten.

Ontwikkeling van het Sportcomplex
Naast de schoolfaciliteiten wordt er in samenwerking met volleybalvereniging Reflex een sportcomplex ontwikkeld. Dit complex zal drie state-of-the-art gymzalen bevatten en wordt in het komende schooljaar gerealiseerd. Het sportcomplex zal niet alleen dienen voor het onderwijs, maar ook als thuishaven voor Reflex en andere sportevenementen in de regio.
De weg naar deze nieuwe campus begon in de zomer van 2022 met de sloop van het oude schoolgebouw. Wie herinnert zich niet het imposante geraamte dat te zien was vanaf de Europa Allee? De sloopwerkzaamheden duurden bijna een half jaar, waarna in februari 2023 werd gestart met de herbouw van het nieuwe schoolgebouw. Deze intensieve en zorgvuldige werkzaamheden hebben uiteindelijk geleid tot de prachtige campus die vandaag de deuren heeft geopend.

Toekomstvisie
Met de nieuwe campus zet het Ichthus College een grote stap richting de toekomst. De samenwerking met de gemeente Kampen, de Landstede Groep en volleybalvereniging Reflex benadrukt het belang van een integrale benadering van onderwijs en sport. Deze nieuwe faciliteiten bieden niet alleen huidige en toekomstige studenten een uitstekende leeromgeving, maar verrijken ook de bredere gemeenschap van Kampen.

Foto’s © KampenLive / Ewald Pikkert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *