Woensdagavond Kampen op TV: Willem Kolff

Woensdagavond Kampen op TV: Willem Kolff
Foto © Herman Broers

Afgelopen jaar was wetenschapsjournalist en presentator Diederik Jekel met zijn tv-ploeg enkele keren te gast in Kampen. Hij maakte opnames voor zijn NPO tv-programma ‘Jekels Jacht’. Op een toegankelijke en eigentijdse manier weet hij door te dringen in het uitvindersbrein van Willem Kolff en het bouwen van zijn kunstmatige nier in de Tweede Wereldoorlog in het stadsziekenhuis van Kampen.

Herman Broers, biograaf van Kolff, ontving Jekel en zijn tv-ploeg in Kampen. “Het was een bijzondere zoektocht, op zijn Jekels: innemend, losjes, fantasierijk en beeldend. Het vieren van de verwondering over de uitvinder en zijn uitvinding van toen, met de blik van nu terugkijkend in de tijd.” Woensdagavond 5 juni is de zoektocht en het resultaat op televisie te zien in Jekels Jacht (aflevering 5) op NPO 2, vanaf 21:12 uur. Daarna online terug te kijken op NPO Start: https://npo.nl/start/serie/jekels-jacht/seizoen-2

Foto © Herman Broers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *