Meer dan 3000 bezoeken bevestigen: Dudok Muziekdagen groot succes!

Meer dan 3000 bezoeken bevestigen: Dudok Muziekdagen groot succes!
De Dudok Muziekdagen in Kampen zijn een groot succes geworden. Van donderdag- tot en met zondagavond (16 – 19 mei) hebben meer dan 3000 bezoekers genoten van 38 concerten op zo’n 10 locaties in de oude Hanzestad. Met deze bezoekersaantallen is het festival zo’n succes geworden dat er al plannen zijn om de Dudok Muziekdagen volgend jaar weer naar Kampen te laten terugkeren.
Natuurlijk is Kampen met al zijn monumenten een prachtig decor voor het festival. Vier dagen lang konden de bezoekers van het ene naar het andere concert gaan in de meest mooie monumentale panden. Er waren o.a. muzikale wandelingen met mini-concerten in en onder de poorten, in het Ikonenmuseum, de Sint Annakapel en nog veel meer. Het programma had unieke evenementen zoals yoga met Messiaen, baby-concerten en een workshop met een bouwer van strijkstokken.
Jonge musici speelden een grote rol tijdens de Dudok Muziekdagen. Leerlingen van muziekschool Quintus gaven eigen mini-concerten voorafgaand aan die van het Dudok Quartet. Studenten van het ArtEZ-conservatorium in Zwolle verzorgden lunchconcerten en namen deel aan masterclasses. Deze veelzijdige aanpak zorgde voor veel positieve reacties van de bezoekers.
Thuis nagenieten van de ‘Thuis’-concerten?
Voor degenen die willen nagenieten van de Dudok Muziekdagen, zijn het openingsconcert van donderdag en het derde Thuis-concert ‘Ontheemd’ opgenomen. Deze concerten worden vanavond tussen 20:00 – 22:30 uur uitgezonden op de radio van NPO Klassiek bij het Avondconcert van NTR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *