Wijkverbinders stimuleren straatfeesten deze zomer met 100 x 100 euro

Wijkverbinders stimuleren straatfeesten deze zomer met 100 x 100 euro

De zomer staat voor de deur en dat betekent tijd voor feest! Om deze zomer extra feestelijk te maken, hebben de wijkverbinders van de gemeente Kampen een geweldige actie gelanceerd. Ze stellen dit jaar maar liefst 100 keer een bijdrage van € 100 beschikbaar voor verbindende straatfeesten in de gemeente.

Met de steun van 10 handtekeningen van 10 verschillende adressen kan een straat € 100 aanvragen voor een feest dat ontmoeting en verbinding bevordert. Dit initiatief komt van de wijkverbinders van de gemeente Kampen en wordt warm ondersteund door wethouder Erik Faber, portefeuillehouder inwonerbetrokkenheid. “Ik ben heel enthousiast over dit leuke idee van onze wijkverbinders. Dit soort initiatieven zorgt voor verbinding tussen inwoners en dat helpt om de leefbaarheid en betrokkenheid in onze prachtige wijken en dorpen te vergroten,” aldus Faber.

Op = op
Straatbewoners kunnen hun aanvraag indienen tot 1 juli 2024 door een e-mail te sturen naar wijkverbinders@kampen.nl. In de e-mail moeten zij een afbeelding van de 10 benodigde handtekeningen van hun buren meesturen, evenals de locatie en datum van het geplande feest. De straatfeesten moeten plaatsvinden tussen 1 juni en 30 september 2024.

Meer informatie over deze actie en de voorwaarden voor deelname is te vinden op de website van de gemeente Kampen: Organiseer een straatfeest

De wijkverbinders
De wijkverbinders zijn enthousiaste medewerkers die zich inzetten voor een betere leefbaarheid en sociale cohesie in hun wijken. Dit jaar zijn de volgende wijkverbinders actief in hun respectieve gebieden:

Heidi Nieuwenhuis: Grafhorst, Zalk, Wilsum en de Flevowijk.
Chantal van Ommen: Kamperveen, ’s-Heerenbroek, Mastenbroek, Kampereiland en de Binnenstad en Zuid/Bovenbroek.
Geke van Dorp: IJsselmuiden, Reeve, de Maten, Stationskwartier en Het Onderdijks.
Cynthia Last: Brunnepe, Hanzewijk, Cellesbroek/Middenwetering en Hagenbroek.
De wijkverbinders stimuleren initiatieven die buurten en wijken leefbaarder en socialer maken. Samen met dorps- en wijkverenigingen en inwoners denken ze na over de ambities voor de langere termijn van de wijken, kernen en dorpen. Door deze samenwerking tussen inwoners, dorpsverenigingen en de gemeente, wordt gewerkt aan het groener, gezonder en prettiger maken van de buurten.

Dus, waar wacht je nog op? Verzamel je buren, zet de handtekeningen en organiseer het gezelligste straatfeest van deze zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *