Moderne woonvoorzieningen in historisch Kamper HBS

Moderne woonvoorzieningen in historisch Kamper HBS
Foto © KampenLive

De Hogere Burger School (HBS) aan het Engelenbergplantsoen in Kampen schittert binnenkort als een thuis voor ouderen met een intensieve zorgvraag die de voorkeur geven aan zelfstandig wonen. Het prachtige, historische gebouw ondergaat een volledige modernisering en zal binnenkort 44 huurappartementen van IJsselheem herbergen. De inschrijving voor de interesselijst is nu geopend, waardoor potentiële bewoners zich kunnen aanmelden voor deze unieke woonomgeving.

De appartementen, die volgend jaar maart worden opgeleverd, zijn voorzien van moderne thuis- en zorgtechnologie om het dagelijkse leven van de bewoners te vergemakkelijken. Voorzieningen zoals een video-intercomsysteem, een douche/spoeltoilet en het automatisch openen en sluiten van gordijnen via een tablet dragen bij aan het comfort en de zelfstandigheid van de bewoners. Daarnaast worden twee liften, een scootmobielstalling, een binnentuin en een ontmoetingsruimte geïnstalleerd om het wonen in De HBS extra aangenaam te maken.

Marensia Crielaard, Verhuurconsulent bij IJsselheem, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: “We hebben hier achter de schermen hard aan gewerkt. Het is een mijlpaal dat de interesselijst nu open is. De eerste geïnteresseerden hebben zich al gemeld.”

Foto © KampenLive

De huurprijzen van de studio’s en éénpersoonsappartementen blijven onder de huurtoeslaggrens, terwijl de tweepersoonsappartementen iets hoger geprijsd zijn. Een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz-indicatie) is vereist om in De HBS te kunnen wonen, maar het behoud van zelfstandigheid staat centraal. Bewoners kunnen er samen met hun eventuele partner een eigen huurappartement betrekken.

Saamhorigheid en gemeenschapszin worden gestimuleerd in De HBS. Bewoners worden aangemoedigd om voor elkaar klaar te staan en activiteiten zoals koffieochtenden, lezingen en tuinonderhoud gezamenlijk te organiseren. Ook de jongeren met een beperking die vanuit PGVZ begeleid wonen op de zolder van De HBS maken deel uit van deze levendige gemeenschap.

Naasten van bewoners spelen een belangrijke rol in het bieden van hulp, indien nodig. Daarnaast biedt IJsselheem professionele zorg, ondersteuning en behandeling thuis voor bewoners met aanvullende zorgvragen, waarbij gestreefd wordt naar het herwinnen van verloren mogelijkheden en het vinden van passende oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *